Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot on tältä vuodelta valvottu

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot on tältä vuodelta valvottu

16.6.2021 klo 17:55
Verkkouutinen

Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Olkiluodon ydinvoimalaitoksen ykkös- ja kakkosyksikön vuosihuollot ovat tältä vuodelta ohi. Säteilyturvakeskus (STUK) valvoi vuosihuoltoja ja niiden valmisteluja.

TVO aloitti vuosihuollon laitoksen ykkösyksiköllä 25.4. Ykkösyksikön vuosihuolto päättyi 11.5. Kakkosyksikön vuosihuolto oli 16.5.–18.6. Vastuu huoltojen ja laitoksen käytön turvallisuudesta on aina laitoksen luvanhaltijalla, Olkiluodon ydinvoimalaitoksen tapauksessa TVO:lla.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuoltoja valvomassa olleet noin 30 STUKin asiantuntijaa valvoivat, että työt tehtiin ydin- ja säteilyturvallisuutta noudattaen.

Tämä oli toinen koronapandemian aikaan tehty vuosihuolto Olkiluodossa. Projektipäällikkö Niko Mononen STUKista toteaa, että koronatilanne vaikutti vuosihuoltojen valvomisrutiineihin jonkin verran. STUK teki suurimman osan tarkastuksista laitospaikalla, mutta valvontatyössä hyödynnettiin myös etäyhteyksiä.

Viime vuonna TVO siirsi koronan takia myöhemmin tehtäväksi huoltotöitä, jolle ei ollut välitöntä tarvetta ja joiden tekemättömyys ei heikentänyt laitoksen turvallisuutta. Näin se kykeni turvaamaan työntekijöiden terveyden. Yksi viime vuonna STUKin luvalla myöhemmäksi siirretty työ oli käyttöluvan uusinnan yhteydessä edellytetty ykkösyksikön primääripiirin painekoe, jonka TVO teki nyt hyväksytysti. Vastaavan primääripiirin painekokeen TVO teki kakkosyksiköllä vuonna 2019.

Lisätietoja:
Projektiopäällikkö Niko Mononen, puh. (09) 759 88 429
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Ydinturvallisuus