Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null ENSREG kutsuu ydinturvallisuudesta kiinnostuneet webinaariin kesäkuussa

ENSREG kutsuu ydinturvallisuudesta kiinnostuneet webinaariin kesäkuussa

12.5.2021 klo 11:25
Verkkouutinen

Euroopan ydinturvallisuusviranomaisten ENSREG-ryhmä (European Nuclear Safety Regulators Group) järjestää 22. kesäkuuta ydinvoimalaitosten turvallisuuden vertaisarviointia käsittelevän webinaarin. Ydinturvallisuusdirektiivin mukaan EU:n jäsenvaltioiden on järjestettävä ydinturvallisuuden vertaisarviointeja vähintään kerran kuudessa vuodessa. Menettelyn tarkoituksen on vaihtaa kokemuksia ja tunnistaa mahdollisuuksia edelleen kehittää ydinturvallisuutta Euroopan unionin alueella. Nyt edessä olevan, järjestyksessään toisen, vertaisarvioinnin aiheena on ydinvoimalaitosten paloturvallisuus.

Tilaisuus on suunnattu kaikille ydinturvallisuudesta kiinnostuneille intressiryhmille ja kansalaisille. Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa vertaisarviointiprosessista ja tarjota sidosryhmille mahdollisuus esittää näkemyksiä edessä olevasta vertaisarvioinnista.

Tilaisuuden ohjelma tullaan julkaisemaan ENSREGin verkkosivuilla lähiaikoina. Mikäli haluat saada kutsun tilaisuuteen, voit pyytää kutsun sähköpostitse ossi.lang(at)stuk.fi 17.5. mennessä. Tilaisuutta voi seurata ENSREGin verkkosivujen kautta, mutta vain ennakkoon ilmoittautuneet voivat osallistua keskusteluun. Tilaisuus tulkataan englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

ENSREG

ENSREG on riippumaton eurooppalaisten ydinturvallisuusviranomaisten muodostama ryhmä, joka tukee Euroopan komissiota ydinturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Euroopan komissio teki päätöksen ryhmän perustamisesta vuonna 2007.

Ryhmässä ovat edustettuina kaikki Euroopan unionin 28 jäsenmaata ja Euroopan komissio. Suomea ENSREGissä edustaa STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana.

ENSREGin tehtäviä:

  • Parantaa jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä ja avoimuutta ydinturvallisuutta ja radioaktiivisia jätteitä koskevissa kysymyksissä.
  • Lisätä ydinturvallisuutta ja radioaktiivisia jätteitä koskevien asioiden läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.
  • Avustaa tarvittaessa Euroopan komissiota täydentämään ydinlaitosten, käytetyn polttoaineen ja radioaktiivisten jätteiden turvallisuutta koskevia EU:n säädöksiä.

European Nuclear Safety Regulators Group: www.ensreg.eu

Lisätietoja:
Ossi Lång, asiantuntija, kansainvälinen yhteistyö, ossi.lang(at)stuk.fi

Ydinturvallisuus