Säteily tänään: Imatra 0.107 µSv/h Muut paikkakunnat
Ilman radonia -kampanja

Radonmittaus nyt edullisesti Enontekiöllä, Humppilassa, Laitilassa ja Ruovedellä»

Jos asut Enontekiöllä, Humppilassa, Laitilassa tai Ruovedellä, nyt kannattaa mitata asuntosi radon. Edullinen kampanjahinta on voimassa 2.-28.2.2015. Katso lisätietoja ja tee tilaus

STUK seuraa säteilytilannetta Suomessa

STUK arvioi, että ydinjätelaitos voidaan rakentaa turvalliseksi »

STUK antoi 12.2.2015 työ- ja elinkeinoministeriölle lausuntonsa ja turvallisuusarvionsa Posivan rakentamislupahakemuksesta koskien käytetyn ydinpolttoaineen kapselointi- ja loppusijoituslaitosta. STUK toteaa, että ydinjätelaitos voidaan rakentaa turvalliseksi.
Arvion valmistumisesta järjestettyä tiedotustilaisuutta voi katsoa STUKin YouTube-kanavan kautta.
Turvallisuusarvioon liittyvät STUKin päätökset

Tilaa radonmittaus

Kysely säteilylainsäädännön muutostarpeista »

EU:n uusi säteilydirektiivi on toimeenpantava jäsenmaiden lainsäädännössä 6.2.2018 mennessä. Suomessa tehdään toimeenpanon yhteydessä säteilylainsäädännön kokonaisuudistus.

STUK kartoittaa uudistusta varten kyselyllä toiminnanharjoittajien, säteilyturvallisuudesta vastaavien johtajien ja säteilyn käyttöön osallistuvien henkilöiden, vastaavan johtajan koulutusorganisaatioiden sekä annosmittauspalvelujen näkemyksiä säteilylainsäädännön muutostarpeista ja valvonnan toimivuudesta. Vastaa kyselyyn!

Muualla verkossa

Julkaisut »

Varautuminen säteilytilanteisiin ja poikkeavat tapahtumat (kolmannesvuosiraportti 2/2014)
Touko–elokuun aikana ei ollut tilanteita, jotka olisivat vaarantaneet säteilyturvallisuuden. Asiantuntijat selvittivät usean tapahtuman turvallisuusmerkitystä.

Radon työpaikoilla
Työnantaja on velvollinen selvittämään työtilojen radonpitoisuuden, jos on syytä epäillä, että toimenpidearvo voi ylittyä.

Näytä/piilota vanha sisältö
Säteilyturvakeskus, Laippatie 4, 00880 Helsinki (PL 14, 00881 Helsinki)   |   Puhelin 09 759 881   |   Lisää yhteystietoja