Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Säteilyturvakeskus ja Viron ympäristövirasto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

Säteilyturvakeskus ja Viron ympäristövirasto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

24.5.2019 klo 11:45
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskus (STUK) ja Viron ympäristövirasto ja allekirjoittivat tänään säteily- ja ydinturvallisuutta koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimus tähtää säteily- ja ydinturvallisuutta koskevan tiedonvaihdon varmistamiseen ja maiden välisen yhteistyön parantamiseen erityisesti säteilytilanteissa.

STUKin ja virolaisen osapuolen yhteistyö tarkoittaa käytännössä esimerkiksi säteilytilanteen seurantaa, tietojen vaihtamista ydinlaitoksia koskevista tapahtumista ja päätöksistä, yhteisiä säteilytilanneharjoituksia, lainsäädäntöä koskevaa yhteistyötä ja ylipäätään osaamisen jakamista.

Sopimuksen allekirjoittivat STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana ja Viron ympäristöviraston pääjohtaja Riho Kuppart.

”Viron ja Suomen säteilyturvallisuusviranomaiset ovat jo pitkään tehneet tiivistä ja molempia osapuolille hyödyllistä yhteistyötä. Nyt allekirjoitettu sopimus on kuitenkin ensimmäinen laatuaan ja siitä tulee kivijalka Viron ja Suomen säteilyturvallisuusyhteistyölle. Pystymme nyt tarjoamaan ihmisille yhteistyössä yhä turvallisemman ympäristön”, sanoo Viron ympäristöviraston pääjohtaja Riho Kuppart.

Petteri Tiippana toteaa, että säteily- ja ydinturvallisuuden kannalta yhteistyö naapurimaiden kanssa on hyvin tärkeää.  Hänen mukaansa yhteistyön merkitys korostuu etenkin mahdollisissa onnettomuustilanteissa, kun tarvitaan toimenpiteitä ihmisten ja ympäristön suojaamiseksi. ”Toimivalla yhteydenpidolla voidaan varmistaa, että toimenpiteet perustuvat naapurimaissa samaan tilannekuvaan”, sanoo pääjohtaja Tiippana.  

Lisätietoja

Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
30.11.2020 klo 14:12