Tietoa STUKista Tietoa STUKista

Tietoa STUKista

Tietoa STUKista

Sisältöjulkaisija

null Onko turvallista sijoittaa WLAN-modeemin lastenhuoneeseen ja pitää sitä jatkuvasti päällä? Naapurimme modeemi sijaitsee heidän työhuoneessa, joka on taas meidän lastenhuoneen vieressä eli lapset nukkuvat metrin päässä seinän toisella puolella olevasta modeemista. Onko tämä vaarallista, vähentääkö seinä säteilyä ja säteileekö modeemi, jos nettiä ei käytä?

Onko turvallista sijoittaa WLAN-modeemin lastenhuoneeseen ja pitää sitä jatkuvasti päällä? Naapurimme modeemi sijaitsee heidän työhuoneessa, joka on taas meidän lastenhuoneen vieressä eli lapset nukkuvat metrin päässä seinän toisella puolella olevasta modeemista. Onko tämä vaarallista, vähentääkö seinä säteilyä ja säteileekö modeemi, jos nettiä ei käytä?

8.1.2019 klo 13:53
WLAN-laitteiden säteily ei nykytiedon mukaan aiheuta haitallisia terveysvaikutuksia. Altistuminen on kaikissa tilanteissa selvästi enimmäisarvoja pienempää. Radiotaajuiselle säteilylle altistuminen on kaukana enimmäisarvoista, vaikka tukiasema olisi sijoitettu parinkymmenen sentin etäisyydelle ja metrin etäisyydellä altistuminen on heikentynyt alle tuhannesosaan siitä mitä se olisi, jos laite olisi kehossa kiinni. Myös välissä olevat seinärakenteet vaimentavat säteilyä. Kun nettiä ei käytetä, WLAN-modeemi lähettää harvakseltaan lyhyen lähetteen, jotta langattomat laitteet saavat siihen yhteyden.
Matkapuhelimet ja tukiasemat
Päivitetty
8.1.2019 klo 13:54