Tietoa sivustosta

Tietoa sivustosta

Stuk.fi on Säteilyturvakeskuksen (STUK) verkkopalvelu, jonka ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa STUKin viestintäpalvelut-yksikkö.

Palvelu tuotetaan suomeksi ja ruotsiksi. Osa sisällöstä löytyy myös englanniksi.

Verkkopalvelun käytön seuranta (evästeet)

Verkkopalvelun käytöstä kerätään tilastollista tietoa, jota hyödynnetään sivuston kehittämisessä. Näitä tietoja ovat muun muassa kävijämäärät, palveluun tulotapa, käyttöaika, sivut, joilla vieraillaan sekä käytetty selain.

Ajankohtaissisällöt

STUKin tiedotteet ja verkkouutiset julkaistaan Stuk.fi-verkkopalveluun, ja niitä seurata myös RSS-syötteenä. STUKin ProInfo-uutiskirjeet on suunnattu säteilyn käytön ammattilaisille. Uutiskirjeet ovat maksuttomia, ja ne voi tilata omaan sähköpostiin verkkolomakkeilla.

Julkaisut

STUKin julkaisut julkaistaan sähköisessä julkaisuarkistossa Julkarissa, josta tuotetaan listauksia myös STUKin verkkopalveluun. STUKin omat julkaisut julkaistaan kokonaisuudessaan pdf-muotoisina. Osasta julkaistaan myös html-muotoinen esipuhe tai tiivistelmä. STUKin sähköiset julkaisut ovat maksuttomia.

Liitetiedostot

Verkkopalvelussa olevat liitetiedostot ovat pääosin pdf-tiedostoja. Niiden lukemiseen tarvitaan lukuohjelma, esimerkiksi Adobe Acrobat Reader. Ohjelman voi ladata ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.

Haku

Haut kohdistuvat sivuston koko sisältöön, sivuihin, liitetiedostoihin ja yhteystietoihin. Hakutulossivulla hakutulokset on luokiteltu Sivusto-, Julkaisut- ja Henkilöt-välilehdille.

Tekijänoikeudet ja vastuut

Oikeudet sivustolla olevaan aineistoon on Säteilyturvakeskuksella. Verkkopalveluun voi linkittää vapaasti ja tekstiä voi lainata lähde mainiten.

STUK pyrkii pitämään verkkopalvelussa olevat tiedot oikeina ja päivitettyinä. STUK ei vastaa teknisestä häiriöstä aiheutuneesta haitasta. STUK ei myöskään vastaa sivustoon linkitetystä muiden osapuolten tuottamasta materiaalista.

Verkkopalvelussa olevia tietoja sekä STUKin omia kuvia ja videoita saa käyttää lähde mainiten, mutta niitä ei saa muokata eikä liittää harhaanjohtavaan asiayhteyteen. Silloin kun kuvan oikeudet ovat valokuvaajalla, kuvatoimistolla tai piirtäjällä, on tästä ilmoitettu kuvan kuvatekstissä.

Suomen radonkarttojen yhteyteen tulee laittaa seuraava tieto:

Lähde: STUK (pohjakartta: Maanmittauslaitos).

Tekninen toteutus

Stuk.fi on toteutettu Liferay EE 7.1 -julkaisujärjestelmällä. Käyttöliittymä on suunniteltu responsiiviseksi, eli se skaalautuu käyttäjän päätelaitteen mukaan. Sivuston ulkoasua ja käyttöliittymää suunniteltaessa on tavoitteena ollut WCAG 2.0 -esteettömyysohjeiden taso AA.

Palaute ja yhteydenotot

Verkkopalvelun sivuilta voi antaa sivukohtaista palautetta. Palautelomake löytyy kunkin sivun alaosasta.

Stuk.fi-palvelusta voi lähettää palautetta verkkolomakkeella. Palautetta voi lähettää myös sähköpostitse osoitteella palaute (at) stuk.fi

Virallinen posti pitää lähettää kirjaamoon käyttäen verkkolomaketta tai sähköpostiosoitteella kirjaamo (at) stuk.fi

STUKin asiantuntijoille voi lähettää kysymyksiä säteily- ja ydinturvallisuuteen liittyvistä asioista

STUKin verkkopalvelun palaute- ja kysymyslomakkeilla annetut tiedot tallennetaan viestin lähettäjän toivomien yhteydenottojen mahdollistamiseksi ja palautteeseen/tiedusteluun vastaamiseksi.

Tietoa henkilötietojen käsittelystä

Stuk.fi-verkkopalvelun palaute- ja kysymyslomakkeilla annetut tiedot tallentuvat STUKin kirjaamon tiketöintijärjestelmään (Efecte) viestin lähettäjän toivomien yhteydenottojen mahdollistamiseksi ja palautteeseen/tiedusteluun vastaamiseksi.