Säteilyn käyttäjälle Säteilyn käyttäjälle
Säteilyn käyttäjälle

Lausu mielipiteesi STUKin määräyksistä

Lausu mielipiteesi STUKin määräyksistä

Säteilyturvakeskus (STUK) pyytää lausunnot uuden säteilylain nojalla tehtävistä STUKin määräyksistä Lausuntopalvelu.fi-palvelussa. Lausuntoja pyydetään lähinnä sidosryhmiltä ja asiantuntijatahoilta, mutta myös kansalaiset voivat esittää käsityksensä valmisteilla olevista määräyksistä.

Tammikuun loppuun asti palvelussa voi kommentoida Säteilyturvakeskuksen määräystä turvallisuusluvasta ja valvonnasta vapauttamisesta. Uusia määräyksiä julkaistaan sitä mukaa kun määräykset valmistuvat.

Kaikkiaan STUK julkaisee uuden säteilylain säätämisen myötä arviolta yhdeksän määräystä, jotka kaikki julkaistaan Lausuntopalvelu.fissä.

Lausuntopalvelu.fi on oikeusministeriön palvelu, joka on tarkoitettu julkisen sektorin työkaluksi lausuntojen keräämiseen. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden pyytää ja antaa lausuntoja sähköisesti. Kaikki julkishallinnon viranomaiset voivat julkaista lausuntopyyntöjä palvelussa. Lausuntoja saavat antaa kaikki organisaatiot ja kansalaiset.

Lausuntopalvelu.fi

Harmaa tietolaatikko Teksti on julkaistu teollisuuden ja tutkimuksen uutiskirjeessä

Teksti on julkaistu teollisuuden ja tutkimuksen säteilyn käyttäjille suunnatussa ProInfo-uutiskirjeessä. Voit tilata uutiskirjeen sähköpostiisi liittymällä postituslistalle.