Säteilyn käyttäjälle Säteilyn käyttäjälle
Säteilyn käyttäjälle

Säteilyturvallisuuspäivät keräsi yhteen ennätysjoukon alan toimijoita

Säteilyturvallisuuspäivät keräsi yhteen ennätysjoukon alan toimijoita

Säteilyturvakeskus (STUK) järjesti Teollisuuden ja tutkimuksen 12. säteilyturvallisuuspäivät huhtikuun alussa, 5.–7.4. Päiville osallistui ennätysyleisö, noin parisataa säteilyn käytön ammattilaista. STUK kiittää kaikkia osallistujia ja luennoitsijoita antoisista päivistä.

Luennoilla kuultiin asiaa alkaen lainsäädännön uudistuksesta ja umpilähteiden ikääntymisselvityksestä päätyen käytännön toimintaan, kuten kokemuksiin läpivalaisulaitteen käytöstä. Toiminnan harjoittajat kertoivat myös omia näkemyksiään ja kokemuksiaan poikkeavista tapahtumista. Esiintymiskorokkeella näkyikin STUKin asiantuntijoiden lisäksi iso joukko säteilyä käyttävien yritysten ja muiden organisaatioiden edustajia.

Palautteessaan osallistujat antoivat kiitosta luentojen monipuolisuudesta, mutta ehdottivat myös, että osan luennoista voisi pitää rinnakkaisina. Näin kukin voisi valita ne aiheet, jotka koskevat läheisesti juuri omaa toimintaa. Päivien ehdottoman positiivista antia oli mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ja näkemyksiä oman alan ihmisten kanssa seminaarisessioiden jälkeenkin.

Luentomateriaalit on koottu STUKin nettisivuille

Terveydenhuollon, teollisuuden ja tutkimuksen yhteiset säteilyturvallisuuspäivät toukokuussa 2018

Ensi vuonna, tarkemmin 24.–25.5.2018, STUK järjestää teollisuuden, tutkimuksen ja terveydenhuollon säteilyn käyttäjille yhteiset säteilyturvallisuuspäivät Jyväskylässä. Tapahtumassa perehdytään erityisesti vuonna 2018 uudistuvaan säteilylainsäädäntöön. Ilmoittautuminen päiville avataan marraskuun alussa 2017. Tällöin julkaistaan myös päivien tarkempi ohjelma.

Lisää tietoa löytyy STUKin nettisivuilta

Tunnelmia säteilyturvallisuuspäiviltä

Kuvat
Viestinnän asiantuntija Jarmo Lehtinen, STUK

Harmaa tietolaatikko Teksti on julkaistu teollisuuden ja tutkimuksen uutiskirjeessä

Teksti on julkaistu teollisuuden ja tutkimuksen säteilyn käyttäjille suunnatussa ProInfo-uutiskirjeessä. Voit tilata uutiskirjeen sähköpostiisi liittymällä postituslistalle.