Säteilyn käyttäjälle Säteilyn käyttäjälle
Säteilyn käyttäjälle

Teollisuuden ja tutkimuksen 14. säteilyturvallisuuspäivät 18.-19.4.2023

Teollisuuden ja tutkimuksen 14. säteilyturvallisuuspäivät 18.-19.4.2023 (ti-ke)


Kuvassa hotellin pääsisäänkäynti ja kulmassa sisäänkäynti ravintolaan ja esteetön sisäänkäynti. Juhlatilan/kokoussiiven 
sisäänkäynti on ravintolan sisäänkäynnistä vasemmalle (ei näy kuvassa).

 

Säteilyturvakeskus järjestää Teollisuuden ja tutkimuksen 14. säteilyturvallisuuspäivät säteilyn käytöstä vastaaville ja säteilyn käyttöön osallistuville teollisuuden, tutkimuksen, opetuksen ja kaupan ammattilaisille. Tervetulleita ovat kaikki muutkin, jotka ovat kiinnostuneita säteilylähteiden turvallisesta käytöstä. Päivien aikana on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia muiden alalla toimivien kanssa. Päivien ohjelmassa on mm. ajankohtaisia asioita säädöksistä ja esimerkkejä säteilyn käytöstä. Päivien yhteydessä on myös laitevalmistajien näyttely.

OHJELMAN AIHEET

Ydin- ja säteilyturvallisuus meillä ja maailmalla  
Nykyiset valvontamenettelyt mm. hybriditarkastukset – toiminnanharjoittajan ja STUKin kokemuksia 
 
Käytöstäpoisto – millainen projekti se on? 
Kokemuksia säteilyn käytöstä osana muuta toimintaa 
 
Käyttöpaikan remontit ja muutot sekä lähteiden hävittäminen – mitä säteilyturvallisuuden kannalta pitää huomioida? 
Laadunvarmistus pienimuotoisessa säteilytoiminnassa 
 
Säteilyturvallisuuspoikkeamat: miten ihminen poikkeamissa toimii, millaisia poikkeamia on ollut ja mitä niistä on opittu 
 
Säteilysuojelukoulutus – mitä edellytetään ja keneltä 
Säteilyn mittaaminen – mikä on olennaista

Tapahtuma alkaa aamupalalla ja kävijöiden rekisteröitymisellä klo 8.30 alkaen. Luennot alkavat klo 9.30. Keskiviikkona tapahtuma päättyy klo 13.00, jonka jälkeen on tarjolla lounas. Tapahtuman tarkempi ohjelma päivitetään tälle sivulle tammikuussa.

TILAISUUS

Tapahtumapaikkana on Scandic Grand Central Helsinki, osoitteessa Vilhonkatu 13, 00100 Helsinki. Hotelli sijaitsee Helsingin rautatieaseman vieressä, Rautatientorin puolella. Käytössämme on hotellin Grand Ballroom ja sen yhteydessä oleva kokoussiipi. Auton pysäköintimahdollisuuksista voit lukea hotellin sivuilta.

Helsingin opaskartta

ILMOITTAUTUMINEN


Ilmoittautuminen tapahtuu Lyyti-järjestelmän kautta alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantaina 13.3.2023. 

ILMOITTAUTUMISLINKKI

Osallistumismaksu on 558 € (sis alv 108 €, 24 %). Hintaan sisältyy luentojen lisäksi seuraavat ruokailut: tiistaina tulokahvi + suolainen aamupala, lounas, iltapäiväkahvi + kahvileipä ja kokousillallinen, keskiviikkona aamupäiväkahvi + kahvileipä, lounas. Lähetämme laskut osallistujille päivien jälkeen.

Luentojen Power Point -esitykset ovat jokaisen ladattavissa tai tulostettavissa netistä. Tästä tulee lisäinfoa myöhemmin tälle nettisivulle.

Peruutusehdot: 
Ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistuminen perutaan 13.3.2023 jälkeen, veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Henkilövaihdokset hyväksytään.

Voit muuttaa ja korjata tietojasi tai peruuttaa tulosi itse Lyyti-järjestelmän kautta 13.3.2023 klo 23.59 mennessä osallistumisvahvistuksen loppuosassa olevaa linkkiä käyttäen.

STUK pidättää oikeuden rajoittaa yksittäisen organisaation osallistujamäärää tarvittaessa ~5 henkilöön, jotta pystymme antamaan mahdollisimman monelle toiminnanharjoittajalle mahdollisuuden osallistua. Heti ilmoittautumisajan umpeuduttua tarkistamme tilanteen. Tällöin voi olla, että yrityksen useamman henkilön ryhmästä vapautamme paikkoja niille yrityksille, joilla ei ole vielä paikkaa. Tällöin näihin henkilöihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Järjestelyn takia myös jonotuslistalle (tilaisuuden ollessa täynnä) kannattaa ilmoittautua!

MAJOITUS


Scandic Grand Central Helsinki -hotellissa on osallistujillemme avoin huonekiintiö ajalle 17.-19.4.2023, jossa huoneet ovat varattavissa sovitulla hinnalla hotellin saatavuuden mukaan. Sen takia suosittelemme osallistumista harkitseville pikaista huoneiden varaamista. Huoneen voi perua normaalien peruutusehtojen mukaisesti tulopäivänä klo 18 mennessä.

Huonekiintiön varauskoodi on BTEO170423 ja huoneet ovat varattavissa suoraan Scandicin nettisivujen kautta tai hotellin vastaanotosta puh. +358 300308401 (hinta 0,16 €/min + pvm/mpm).

139 € yhden hengen Standard-huone/vrk (sis. alv).
149 € kahden hengen Standard-huone/vrk (sis. alv).

Helsingin keskustasta löytyy toki myös paljon muita hyviä hotelleja.

OPASTUSKIERROKSET HOTELLISSA


Eliel Saarisen jugend-tyyliä edustava entinen Rautatiehallituksen hallintorakennus ja VR:n pääkonttori vuodelta 1909, on peruskorjattu ja laajennettu miltei 500 huoneen edustavaksi hotelliksi kokous- ja juhlatiloineen. Hotelli remontoitiin ja sisustettiin alkuperäistä kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston kanssa. Arkkitehtitoimisto Puroplanin kertomuksessa lisätietoja.

Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua historian havinaan uniikissa ympäristössä Saarinen Tours -oppaiden johdolla. Opastuskierroksia on kaksi alkaen klo 17.30 (puoli tuntia luentojen jälkeen) ja niihin mahtuu osallistumaan 20 henkilöä kuhunkin. Kierroksen hinta on 15 € (lisätään laskuun). Varaa kierroksesi ilmoittautumisen yhteydessä.

NÄYTTELY


Yrityksille on varattu näyttelytilaa ja näyttelyyn osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautumiset Jaana Sinisalolle. Mikäli halutaan osallistua myös säteilyturvallisuuspäivien tilaisuuteen, niin ilmoittautuminen on ilmoittautumislinkin kautta. Näyttelyn pystyttäminen on todennäköisesti mahdollista vasta ensimmäisen luentosession aikana. Lisätietoja lähetetään näytteilleasettajille viimeistään kuukautta ennen tilaisuutta.

LISÄTIETOJA

Lisätietoja järjestelyistä antaa johdon assistentti Jaana Sinisalo, puh. (09) 759 88 217, e-mail: jaana.sinisalo(at)stuk.fi. 
Lisätietoja ohjelmasta antaa johtava asiantuntija Maaret Lehtinen, puh. (09) 759 88 244, e-mail: maaret.lehtinen(at)stuk.fi.

Tervetuloa Teollisuuden ja tutkimuksen 14. säteilyturvallisuuspäiville!