Ydinvoimalaitokset Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset-osioetusivun ingressi

Ydinenergian käytön on oltava turvallista eikä siitä saa aiheutua vahinkoa ihmisille, ympäristölle tai omaisuudelle. Ydinvoimalaitoksen turvallisuudesta vastaa aina voimayhtiö. STUKin tehtävä on valvoa kaikkea toimintaa laitosten suunnittelusta toiminnan lopettamiseen.

STUKIN UUTISIA YDINTURVALLISUUDESTA

null Olkiluodon kolmosreaktorin valvonta siirtyi maaliskuussa uuteen vaiheeseen

Olkiluodon kolmosreaktorin valvonta siirtyi maaliskuussa uuteen vaiheeseen

20.5.2021 klo 11:41
Tiedote

Tuoreessa kolmannesvuosiraportissaan STUK kertoo, mitä Teollisuuden Voiman Olkiluodon kolmannen laitosyksikön valvonnassa tapahtui vuoden alusta huhtikuun loppuun.

STUK hyväksyi OL3:n latauslupahakemuksen 26. maaliskuuta. TVO aloitti polttoaineen latauksen seuraavana päivänä ja siinä vaiheessa päättyi rakentamisen aikaisen laitosprojektin valvonta ja STUK alkoi valvoa käytössä olevaa laitosta.

Projektipäällikkö Essi Vanhanen STUKista toteaa, että OL3 on nyt käyttöönottovaiheessa ja tilanne eroaa vielä laitoksen naapurissa olevien käyvien laitosten tilanteesta. Käyttöönotossa tehdään parhaillaan esikriittisyyskokeita, joiden jälkeen reaktori tehdään vasta ensimmäistä kertaa kriittiseksi, eli ydinreaktori käynnistetään.

Ennen latausluvan hyväksymistä STUK teki useita tarkastuksia. Niihin kuului myös latausvalmiuden todentamistarkastus. STUK tarkasti myös hätädieselgeneraattorien toiminnan ja että laitoksessa oli saatettu loppuun kaikki muutkin tarvittavat korjaukset.

STUKin tarkastajat ovat olleet alkuvuoden pääosin etätöissä, mutta OL3:n latausvalmiuden todentamisen kannalta tarvittava laitospaikkavalvonta ja tarkastukset on tehty suunnitelmien mukaisesti.

Linkki kolmannesvuosiraporttiin: https://www.stuk.fi/stuk-valvoo/ydinturvallisuus/stukin-kolmannesvuosiraportointi/rakentamisen_aikainen_valvonta


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Essi Vanhanen, puh. (09) 759 88 242
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

ydinturvallisuus

Osion etusivun kuvanosto Suomen ydinvoimalaitokset

Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalaitokset.

Suomen ydinvoimalaitokset

Suomessa on sähköntuotannossa neljä ydinvoimalaitosyksikköä. Kaksi niistä on Eurajoen Olkiluodossa ja kaksi Loviisassa.

Lisätietoa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimalaitoksista

Osion etusivun kuvanosto STUKin ydinturvallisuusvalvonta

Tarkastus ydinvoimalaitoksella.

STUK valvoo ydinturvallisuutta

Ydinenergialain mukaan luvanhaltijan on huolehdittava ydinvoimalaitoksen turvallisuudesta. STUK varmistuu valvonnallaan siitä, että luvanhaltija kantaa vastuunsa.

Ydinturvallisuusvalvonnasta lisätietoa STUK valvoo -osiossa

Osion etusivun tekstinosto Ydinvoimalaitokset ja laitoshankkeet Kolmannesvuosiraportointi

STUK julkaisee valvonnan tulokset kolmannesvuosiraporteissa

STUK julkaisee ydinturvallisuusvalvonnan tulokset kolmannesvuosittain. Tutustu käyvien ydinvoimalaitosyksiköiden sekä laitoshankkeiden raportteihin STUK valvoo -osiossa.

Osion etusivun linkkilista Aiheet Ydinvoimalaitokset