Ydinvoimalaitokset Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset

Ydinvoimalaitokset-osioetusivun ingressi

Ydinenergian käytön on oltava turvallista eikä siitä saa aiheutua vahinkoa ihmisille, ympäristölle tai omaisuudelle. Ydinvoimalaitoksen turvallisuudesta vastaa aina voimayhtiö. STUKin tehtävä on valvoa kaikkea toimintaa laitosten suunnittelusta toiminnan lopettamiseen.

STUKIN UUTISIA YDINTURVALLISUUDESTA

null ENSREG kutsuu ydinturvallisuudesta kiinnostuneet webinaariin kesäkuussa

ENSREG kutsuu ydinturvallisuudesta kiinnostuneet webinaariin kesäkuussa

12.5.2021 klo 11:25
Verkkouutinen

Euroopan ydinturvallisuusviranomaisten ENSREG-ryhmä (European Nuclear Safety Regulators Group) järjestää 22. kesäkuuta ydinvoimalaitosten turvallisuuden vertaisarviointia käsittelevän webinaarin. Ydinturvallisuusdirektiivin mukaan EU:n jäsenvaltioiden on järjestettävä ydinturvallisuuden vertaisarviointeja vähintään kerran kuudessa vuodessa. Menettelyn tarkoituksen on vaihtaa kokemuksia ja tunnistaa mahdollisuuksia edelleen kehittää ydinturvallisuutta Euroopan unionin alueella. Nyt edessä olevan, järjestyksessään toisen, vertaisarvioinnin aiheena on ydinvoimalaitosten paloturvallisuus.

Tilaisuus on suunnattu kaikille ydinturvallisuudesta kiinnostuneille intressiryhmille ja kansalaisille. Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa vertaisarviointiprosessista ja tarjota sidosryhmille mahdollisuus esittää näkemyksiä edessä olevasta vertaisarvioinnista.

Tilaisuuden ohjelma tullaan julkaisemaan ENSREGin verkkosivuilla lähiaikoina. Mikäli haluat saada kutsun tilaisuuteen, voit pyytää kutsun sähköpostitse ossi.lang(at)stuk.fi 17.5. mennessä. Tilaisuutta voi seurata ENSREGin verkkosivujen kautta, mutta vain ennakkoon ilmoittautuneet voivat osallistua keskusteluun. Tilaisuus tulkataan englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

ENSREG

ENSREG on riippumaton eurooppalaisten ydinturvallisuusviranomaisten muodostama ryhmä, joka tukee Euroopan komissiota ydinturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Euroopan komissio teki päätöksen ryhmän perustamisesta vuonna 2007.

Ryhmässä ovat edustettuina kaikki Euroopan unionin 28 jäsenmaata ja Euroopan komissio. Suomea ENSREGissä edustaa STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana.

ENSREGin tehtäviä:

  • Parantaa jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä ja avoimuutta ydinturvallisuutta ja radioaktiivisia jätteitä koskevissa kysymyksissä.
  • Lisätä ydinturvallisuutta ja radioaktiivisia jätteitä koskevien asioiden läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.
  • Avustaa tarvittaessa Euroopan komissiota täydentämään ydinlaitosten, käytetyn polttoaineen ja radioaktiivisten jätteiden turvallisuutta koskevia EU:n säädöksiä.

European Nuclear Safety Regulators Group: www.ensreg.eu

Lisätietoja:
Ossi Lång, asiantuntija, kansainvälinen yhteistyö, ossi.lang(at)stuk.fi

Ydinturvallisuus

Osion etusivun kuvanosto Suomen ydinvoimalaitokset

Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalaitokset.

Suomen ydinvoimalaitokset

Suomessa on sähköntuotannossa neljä ydinvoimalaitosyksikköä. Kaksi niistä on Eurajoen Olkiluodossa ja kaksi Loviisassa.

Lisätietoa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimalaitoksista

Osion etusivun kuvanosto STUKin ydinturvallisuusvalvonta

Tarkastus ydinvoimalaitoksella.

STUK valvoo ydinturvallisuutta

Ydinenergialain mukaan luvanhaltijan on huolehdittava ydinvoimalaitoksen turvallisuudesta. STUK varmistuu valvonnallaan siitä, että luvanhaltija kantaa vastuunsa.

Ydinturvallisuusvalvonnasta lisätietoa STUK valvoo -osiossa

Osion etusivun tekstinosto Ydinvoimalaitokset ja laitoshankkeet Kolmannesvuosiraportointi

STUK julkaisee valvonnan tulokset kolmannesvuosiraporteissa

STUK julkaisee ydinturvallisuusvalvonnan tulokset kolmannesvuosittain. Tutustu käyvien ydinvoimalaitosyksiköiden sekä laitoshankkeiden raportteihin STUK valvoo -osiossa.

Osion etusivun linkkilista Aiheet Ydinvoimalaitokset