UV-säteily UV-säteily

UV-säteily

UV-säteily

UV-indeksi kuvaa UV-säteilyn voimakkuutta

UV-indeksi

UV-indeksi kuvaa UV-säteilyn voimakkuutta.

UV-indeksi kuvaa ultraviolettisäteilyn eli UV-säteilyn voimakkuutta. Suojautumistarve alkaa, kun UV-indeksi on yli 3. UV-indeksi 3 toteutuu etelärannikolla toukokuusta elokuuhun. UV-indeksin suurin arvo on Suomessa 5 - 6 ja se voidaan saavuttaa etelärannikolla keskikesällä keskipäivän aikaan. Välimeren maissa UV-indeksi on kesällä 8 - 10. Päiväntasaajan leveysasteilla tai vuoristossa UV-indeksi voi nousta yli 12:n.

" "

UV-indeksi UV-säteilyn voimakkuus
0 - 2 Heikko
3 - 5 Kohtalainen: suojautumistarve alkaa
6 - 7 Voimakas
8 - 10 Hyvin voimakas
11 + Äärimmäisen voimakas

Ilmatieteen laitoksen sivuilta löytyy ennuste UV-indeksistä eri puolilla maapalloa kuluvalle ja kahdelle seuraavalle päivälle. Palvelusta voi tarkistaa alkavan päivän UV-indeksin ennusteen 25 paikkakunnalle ympäri Eurooppaa.

Ennusteiden lisäksi palvelusta löytyvät kuluvan päivän mitatut UV-indeksiarvot Suomen havaintoasemilta: Helsinki, Utö, Jokioinen, Jyväskylä, Sotkamo ja Sodankylä.

Helsingissä tammikuussa päivän korkein UV-indeksi on lähellä nollaa. Kesää kohti mentäessä UV-indeksi nousee saavuttaen huippuarvonsa noin 5,5 heinäkuussa. Syksyn mittaan UV-indeksi laskee niin että joulukuussa arvo on lähellä nollaa.

Kirkkaan ilman keskimääräinen UV-indeksi Helsingissä vuoden kuluessa.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä: