Säteilyvaaraan on varauduttu Säteilyvaaraan on varauduttu
Säteilyvaaraan on varauduttu

Viranomaiset tekevät yhteistyötä säteilyvaaratilanteessa

Viranomaiset tekevät yhteistyötä säteilyvaaratilanteessa

Säteilyvaaratilanteessa viranomaiset tekevät yhteistyötä suojellakseen ihmisiä ja ympäristöä.

Säteilyvaaratilanteessa tarvitaan toimia kaikilla hallinnon aloilla ja kaikilla hallinnon tasoilla. Myös yritykset ja järjestöt osallistuvat tilanteen hoitamiseen.

Tutustu joihinkin keskeisiin toimijoihin. Lista ei ole kattava. Tarkemmin kaikki säteilyvaaratilanteen toimijat ja näiden toiminta- ja viestintävastuut on kerrottu säteilytilanneohjeessa.

Viranomaiset tekevät yhteistyötä säteilyvaaratilaneessa - virastot

Säteilyvaara - Viranomaiset tekevät yhteistyötä - Kanavat

Kanavat

  • Vaaratiedotteilla annetaan ohjeet ja kehotukset sisälle suojautumisesta, joditablettien ottamisesta sekä kotieläintuotannon ja muun tuotannon suojaamisesta. Vaaratiedote julkaistaan televisiossa, radiossa, Teksti-TV:n sivulla 112, Ylen ja Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilla sekä 112 Suomi- ja Uutisvahti-sovelluksissa.
  • Lisäksi väestöhälyttimillä annetaan yleinen vaaramerkki tarvittaessa. Yleisen vaaramerkin soidessa tulee suojautua sisätiloihin.
  • Suomen 22 pelastuslaitosta tiedottavat myös omilla verkkosivuillaan ja somekanavissaan. Suomen pelastuslaitokset löytyvät kootusti Pelastustoimen verkkosivuilta.  Voit hakea pelastuslaitosta myös kotikuntasi perusteella: Pelastustoimi - Etusivu.