Säteilyn käyttö kauneudenhoidossa

Säteilyn käyttö kauneudenhoidossa

Moni esteettinen tai kosmetologinen laitehoito perustuu ihon tai kehon käsittelyyn ionisoimattomalla säteilyllä. Käytettyjä tekniikoita ovat muun muassa optinen säteily, radiotaajuinen säteily (RF-säteily) sekä ultraääni. Optiseen säteilyyn sisältyy näkyvän valon lisäksi laser-, ultravioletti- ja infrapunasäteily. Näitä tekniikoita käytetään esimerkiksi tatuointien tai karvojen poistoon, ihomuutosten hoitoihin, vartalon muotoiluun kuten rasvan tai selluliitin poistoon, kynsi- tai geelilakan kovettamiseen ja ihon puhdistamiseen. Turvallisuusnäkökohtien huomioiminen hoidoissa on tärkeää, koska liian voimakas säteily voi aiheuttaa monenlaisia vaurioita.

Erilaiset hoidot ja niiden riskit

Ionisoimatonta säteilyä hyödynnetään usein kauneudenhoidossa. Turvallisuusnäkökohtien huomioiminen hoidoissa on tärkeää, sillä liian voimakas säteily voi aiheuttaa erilaisia vaurioita. Säteilyturvakeskus valvoo ionisoimattoman säteilyn käytön turvallisuutta kauneudenhoidossa.

Osion etusivun tekstinosto Säteilyn käyttö kauneudenhoidossa Tietoa kauneudenhoidon ammattilaisille

Tietoa kauneudenhoidon ammattilaisille

Kauneudenhoitopalveluissa, joissa käytetään ionisoimatonta säteilyä, toiminnanharjoittajan on varmistauduttava siitä, että palvelusta ei aiheudu vaaraa kenenkään terveydelle. Muualla kuin terveydenhuollon toimintayksiköissä tapahtuvaa ionisoimattoman säteilyn käyttöä valvoo Suomessa Säteilyturvakeskus.

Osion etusivun kuvallinen linkkilista Aiheet Säteilyn käyttö kauneudenhoidossa