Radon Radon
Radon

Ilman radonia -kampanja

Ilman radonia -kampanja

Ilman radonia -kampanjan päätavoite on radonin aiheuttamien keuhkosyöpien määrän vähentäminen. Sisäilman radon aiheuttaa Suomessa noin 300 keuhkosyöpää vuosittain. Keuhkosyöpäriski on sitä suurempi, mitä kauemmin ja mitä suuremmassa radonpitoisuudessa oleskelee.

Ilman radonia -kampanjaa on järjestetty aikaisempina vuosina Radontalkoot-nimellä. Sosiaali- ja terveysministeriön tukemat ensimmäiset talkoot järjestettiin vuonna 2003 ja tähän mennessä mukana on ollut jo noin 200 kuntaa. Tarkoituksena on löytää asunnot, joiden sisäilmassa on liikaa radioaktiivista radonia. 

Radonkorjauskoulutus

Kampanjaan kuuluu radonkorjauskoulutus. Päivän mittaisiin koulutustapahtumiin on kutsuttu kampanjakuntien alueella toimivia yrityksiä, isännöitsijöitä ja viranomaisia. 

Koulutusta on järjestetty muun muassa Hollolassa, Joensuussa, Kangasalalla, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Nokialla ja Tampereella. Tapahtumissa on ollut yhteensä yli 300 osallistujaa. 

Koulutus on kasvattanut korjauspalvelujen tarjontaa. STUKin internetsivuilla on lista yrityksistä, jotka ovat ilmoittaneet tekevänsä radonkorjauksia.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä: