Kodin ja toimiston säteilevät laitteet Kodin ja toimiston säteilevät laitteet
Kodin ja toimiston säteilevät laitteet

Mikroaaltouunit ovat turvallisia

Mikroaaltouunit ovat turvallisia

Mikroaaltouunit ovat turvallisia normaalissa käytössä.

Terveyshaittoja voisi aiheutua sellaisessa tilanteessa, jossa uuni toimisi luukku auki. Silloin uunin käyttäjä saisi muutamassa sekunnissa vakavia palovammoja pannessaan kätensä uuniin tai seistessään uunin välittömässä läheisyydessä. Luukussa on ainakin kaksi toisistaan riippumatonta turvakytkinjärjestelmää, jotka varmistavat, että mikroaaltoteho kytkeytyy päälle uuniin vasta luukun ollessa kiinni. Mikroaaltoteho sammuu heti, kun luukku avataan. Joissakin uunimalleissa valo ja tuuletin voivat kuitenkin jäädä päälle, kun luukku avataan.

Lisäksi luukku on suunniteltu niin, että luukun reunoista vuotaa säteilyä hyvin vähän monenkin käyttövuoden jälkeen. Mikroaaltouuni on syytä viedä huoltoliikkeeseen tarkistettavaksi, jos sen luukkua tai siinä olevaa ikkunaa on kolhittu siten, että siinä on havaittavia lommoja tai vääntymiä.

Mikroaaltouunien toiminta perustuu voimakkaaseen sähkömagneettiseen säteilyyn, joka lämmittää ruoan. Suomessa mikroaaltouunien käyttäjille ei ole aiheutunut mikroaalloista johtuvia terveyshaittoja.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä: