Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Ydinjätehuollon kansainvälinen kokous Helsingissä

Ydinjätehuollon kansainvälinen kokous Helsingissä

10.9.2015 klo 17:10
Verkkouutinen

OECD:n ydinenergiajärjestön (Nuclear Energy Agency, NEA) jäsenmaiden ydinjätehuollon asiantuntijat kokoontuivat tällä viikolla Helsingissä. Säteilyturvakeskuksen (STUK) sekä työ- ja elinkeinoministeriön isännöimään kaksipäiväiseen työpajaan osallistuivat ydinjätehuollon viranomaiset, ydinvoimayhtiöt ja alan tutkimuslaitokset. Työpajassa osallistujat vaihtoivat tietoa ja kokemuksia radioaktiivisten jätteiden loppusijoituspaikan valinnasta sekä valmistautumisesta loppusijoituslaitosten rakentamisen ja käytön luvitukseen.

”Tietojen ja kokemusten vaihto auttaa tehostamaan ydinjätehuollon sääntelyä NEAn jäsenmaissa sekä tunnistamaan tärkeimmät tulevaisuuden haasteet jätehuollossa ja loppusijoituksessa sekä ydinlaitosten käytöstäpoistossa”, STUKin ydinjätteiden ja ydinmateriaalien valvonta -osaston johtaja Risto Paltemaa summaa.

Suomi on etenemässä ensimmäisenä käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakentamisen luvitusvaiheeseen. Posiva jätti rakentamislupahakemuksen vuoden 2012 lopulla ja STUK antoi helmikuussa 2015 lausuntonsa ja turvallisuusarvionsa hakemuksesta työ- ja elinkeinoministeriölle. Seuraavaksi hankkeen käsittely jatkuu valtioneuvostossa, joka päättää myönnetäänkö rakentamislupa.

NEAn uutinen: 2015 NEA Regulators' Forum (RWMC/RF) workshop

Lisätietoja

Johtaja Risto Paltemaa, puh. (09) 759 88 313
Toimistopäällikkö Jussi Heinonen, puh. (09) 759 88 679

Ydinturvallisuus
Päivitetty
10.12.2015 klo 14:22