Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null VTT:n ydinturvallisuustalolle STUKin turvallisuuslupa

VTT:n ydinturvallisuustalolle STUKin turvallisuuslupa

30.1.2017 klo 11:00
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskus myönsi 27.1.2017 Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n uudelle ydinturvallisuustalolle säteilylain mukaisen turvallisuusluvan. Lupa koskee säteilyn käyttöä tutkimuksessa ja opetuksessa. Ydinturvallisuustalo on Espoon Otaniemessä.

VTT valmistautuu tekemään ydinturvallisuustalossa  muun muassa reaktoriturvallisuuteen ja käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen liittyvää tutkimusta sekä radiokemiallista tutkimusta. VTT käynnistää toimintaansa vaiheittain ja turvallisuuslupaa laajennetaan sitä mukaa, kun VTT ottaa käyttöön uusia laboratoriotiloja ja säteilylaitteita.

Muun muassa säteilyltä suojaavien kuumakammioiden asennukset ovat talossa parhaillaan käynnissä. Täyteen käyttöön talo tulee vuoden 2018 aikana.

Ydinturvallisuustalossa toimii myös VTT:n tytäryhtiö VTT Expert Services Oy. Yhtiöllä on oma STUKin myöntämä turvallisuuslupansa, joka päivitettiin, kun yhtiö muutti ydinturvallisuustaloon tammikuussa. VTT Expert Services testaa jodisuodattimia ja tekee siihen liittyvää tutkimusta. Yhtiö testaa jodisuodattimia myös ydinvoimalaitoksissa.

Jo marraskuussa 2016 STUK myönsi VTT:n ydinturvallisuustalolle ydinenergialain mukaisen toimintaluvan ydinaineiden käytölle.

 

Lisätietoja:

Tarkastaja  Jussi Aromaa, puh. (09) 759 88 739
Tiedottaja Risto Isaksson, puh. (09) 759 88 208

 

Ydinturvallisuus
Päivitetty
30.1.2017 klo 11:11