Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Varautumista vakavaan ydinvoimalaitosonnettomuuteen testataan 27.4.2016

Varautumista vakavaan ydinvoimalaitosonnettomuuteen testataan 27.4.2016

25.4.2016 klo 14:29
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskus (STUK) osallistuu Loviisan ydinvoimalaitosta koskevaan pelastustoimintaharjoitukseen, joka on keskiviikkona 27.4.2016. Tällaisia harjoituksia pidetään joka kolmas vuosi kummallakin ydinvoimalaitospaikkakunnalla. Loviisan harjoitus on laaja ja siihen osallistuu yli 50 organisaatiota keskus-, alue ja paikallishallinnosta.

”Harjoitukset ovat meille keskeinen tapa saada tietoa, miten yhdessä suunnitellut varautumisjärjestelmät toimivat. Harjoitukset tuovat esille myös tärkeitä kehittämiskohtia varautumisessamme”, sanoo valmiuspäällikkö Hannele Aaltonen STUKista.

Harjoituksessa STUK antaa muille toimijoille suosituksia ja ohjeita säteilyvaaratilanteen edellyttämistä suojelutoimista. Tiedonkulkua ja yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa testataan käyttäen oikeita vaaratilanteen aikaisia menettelyjä. Tässä harjoituksessa STUKissa keskitytään erityisesti mediapalveluun, tilanteesta viestimiseen niin tiedotusvälineille kuin sosiaalisessa mediassakin.

STUKista harjoitukseen osallistuu yli 80 henkilöä. ”Harjoituksilla saadaan harjaannutettua STUKin asiantuntijoita toimimaan sellaisessa painetilanteessa, jonka vakava säteilyvaaratilanne aiheuttaa”, Hannele Aaltonen toteaa.

Vuosittain STUKissa pidetään erilaisia ja eri laajuisia harjoituksia kolme tai neljä kappaletta. Harjoituksia järjestetään myös naapurimaiden kanssa. Loviisan pelastustoimintaharjoituksessa on tällä kertaa mukana myös Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA.

Lisätietoja:

Tarkastaja Antero Kuusi, puh. (09) 759 88 499

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen tiedote 14.3.2016 (pdf)

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
25.4.2016 klo 18:25