Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Vapaaehtoiset toimijat kehittävät yhteistyötä valmiusharjoituksessa

Vapaaehtoiset toimijat kehittävät yhteistyötä valmiusharjoituksessa

14.11.2019 klo 10:00
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskus (STUK) ja Nurmijärven kunta järjestävät tulevana viikonloppuna 16.–17.11.2019 valmiusharjoituksen, johon osallistuu vapaaehtoisista koostuva säteilymittausjoukkue ja useita kolmannen sektorin toimijoita. Harjoitus pidetään Rajamäellä.

Vapaaehtoisista koostuva säteilymittausjoukkue harjoittelee yhdessä Nurmijärven kunnan alueellisen valmiuskeskuksen (AVAK), Suomen Punaisen Ristin, Vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa säteilymittauspaikan toimintoja.

Ihmisten radioaktiivisuuden mittauksen ohella testataan muun muassa puhdistautumiseen, tietojen rekisteröintiin sekä kriisiapuun liittyviä järjestelyjä todenmukaisissa tiloissa ja olosuhteissa.

Yhteensä viikonlopun harjoituksiin odotetaan osallistuvan pitkälti toista sataa vapaaehtoista.

Vapaaehtoisista koostuva säteilymittausjoukkue on koulutettu laaja-alaisen säteilyvaaratilanteen varalle. Koulutuksesta on vastannut STUK yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

”Tähän mennessä yli kuusikymmentä vapaaehtoista on peruskurssin suoritettuaan sitoutunut joukkueen toimintaan”, kertoo toimistopäällikkö Jukka Sovijärvi STUKista.

Joukkueen peruskoulutus aloitettiin vuonna 2018. Seuraavan kerran koulutusta järjestetään ensi keväänä MPK:n kurssina.

Lisätietoja:
Laboratorionjohtaja Maarit Muikku, puh. (09) 759 88 509
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761
Nurmijärven kunnan tiedote: Nurmijärven kunta ja STUK järjestävät valmiusharjoituksen marraskuussa (Nurmijarvi.fi, linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

Säteilyvaaraan varautuminen
Päivitetty
14.11.2019 klo 10:37