Ajankohtaista Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Vajaa viikko aikaa ilmoittautua ionisoimattoman säteilyn tutkimusta käsittelevään Cores-symposiumiin

Vajaa viikko aikaa ilmoittautua ionisoimattoman säteilyn tutkimusta käsittelevään Cores-symposiumiin

25.10.2018 klo 15:32
Verkkouutinen

Tutkimusseminaari järjestetään Itä-Suomen yliopistolla Kuopiossa 20. - 21.11.2018. Symposiumiin on vapaa pääsy, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen 30.10.2018 mennessä.

Symposiumissa käsitellään suomalaista ja kansainvälistä kokeellista ja epidemiologista tutkimusta ionisoimattoman säteilyn terveysvaikutuksista sekä säteilyturvallisuuteen liittyviä näkökulmia.

”Suomessa on pitkä perinne ionisoimattoman säteilyn tutkimuksesta, ja suomalaisella asiantuntemuksella on ollut tärkeä rooli myös kansainvälisten ionisoimattomaan säteilyyn liittyvien turvallisuusperiaatteiden luomisessa,” kertoo säteilybiologian ja epidemiologian professori Jukka Juutilainen Itä-Suomen yliopistosta.

Muun muassa uusien kodinlaitteiden ja langattoman teknologian myötä ihmiset altistuvat arjessaan enenevälle määrälle ionisoimatonta säteilyä. Sen terveysvaikutusten tutkimus on oleellista, jotta voidaan varmistaa kansalaisten säteilyturvallisuus uusien sovellusten yleistyessä. Säteilyturvallisuuslainsäädäntö perustuu riippumattomasta tutkimuksesta saatuun tietoon, ja sitä kautta tutkimus ohjaa myös STUKin valvontatyötä.

Säteilyturvallisuustutkimuksen yhteenliittymä Cores (Finnish Consortium for Radiation Safety Research) on Säteilyturvakeskuksen (STUK) ja yhdeksän suomalaisen yliopiston perustama yhteenliittymä, jonka tarkoitus on koordinoida ja edistää säteilyturvallisuustutkimusta Suomessa. Coresissa on 12 jäsentä.

Lisätietoja Cores-yhteenliittymästä sekä ohjeet seminaari-ilmoittautumiseen löytyvät tältä sivulta: https://www.stuk.fi/tietoa-stukista/yhteistyo/cores-sateilyturvallisuustutkimuksen-yhteenliittyma

Lisätietoja:

Tutkimuskoordinaattori Sisko Salomaa
puh. 09 759 88 495
Sisko.Salomaa@stuk.fi 

Säteilyturvakeskus