Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Uusi Tulanet-yhteenliittymä vahvistaa tutkimuslaitosten yhteistyötä

Uusi Tulanet-yhteenliittymä vahvistaa tutkimuslaitosten yhteistyötä

14.8.2017 klo 10:00
Verkkouutinen

Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä (LYNET), Sosiaali- ja terveysalan asiantuntijalaitosten yhteenliittymä (SOTERKO) ja Tutkimuslaitosten johtajien neuvosto (TUNE) yhdistyvät tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanetiksi. Myös Säteilyturvakeskus kuuluu uuteen yhteenliittymään.

Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä (LYNET), Sosiaali- ja terveysalan asiantuntijalaitosten yhteenliittymä (SOTERKO) ja Tutkimuslaitosten johtajien neuvosto (TUNE) yhdistyvät tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanetiksi.

Tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanet on yhteistyöelin, joka tuo esiin valtion eri tutkimuslaitosten näkökulmia tiede- ja tutkimuspoliittisissa asioissa. Sen tarkoituksena on edistää poikkitieteellistä tutkimusta ja vahvistaa päätöksentekoa tukevaa asiantuntijatyötä. Lisäksi Tulanetin odotetaan edistävän yhteistyötä myös korkeakoulujen, elinkeinoelämän, valtion hallinnon ja muiden sidosryhmien kanssa.

Tulanet-yhteenliittymän muodostavat Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Geologian tutkimuskeskus (GTK), Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus (Luke), Maanmittauslaitos (MML), Suomen ympäristökeskus SYKE, Säteilyturvakeskus (STUK), Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Työterveyslaitos (TTL).

Lynet-verkoston puheenjohtajana toimii Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Juhani Damski.

Lisätietoa Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
15.8.2017 klo 17:14