Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanet käynnistää toimintansa 1.1.2018

Tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanet käynnistää toimintansa 1.1.2018

24.11.2017 klo 15:33
Verkkouutinen

Tulanet vahvistaa valtion tutkimuslaitosten roolia tiede- ja tutkimuspolitiikassa ja edistää poikkitieteellistä tutkimusta.

Tulanet on yhteistyöelin, joka vahvistaa valtion tutkimuslaitosten roolia tiede- ja tutkimuspolitiikassa. Sen tarkoituksena on myös edistää poikkitieteellistä tutkimusta ja vahvistaa päätöksentekoa tukevaa asiantuntijatyötä. Lisäksi Tulanetin odotetaan edistävän tutkimuslaitosten yhteistyötä korkeakoulujen, elinkeinoelämän, valtion hallinnon ja muiden sidosryhmien kanssa.

Tulanet-yhteenliittymän puheenjohtajaksi on valittu Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Juhani Damski. Hänen toimikautensa on yksivuotinen ja alkaa 1.1.2018, jolloin Tulanetin toiminta käynnistyy virallisesti.

Tulanetin toiminnanjohtajaksi on valittu Sanna Marttinen Luonnonvarakeskuksesta. Toiminnanjohtaja vastaa mm. Tulanet-yhteenliittymän toiminnan suunnittelusta ja koordinoinnista yhteenliittymän johtoryhmän kanssa sekä osallistuu tiede- ja tutkimuspoliittiseen kehittämistyöhön yhteenliittymän edustajana.  Toiminnanjohtajan toimikausi on viisivuotinen.

Tulanet-yhteenliittymän muodostavat Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Geologian tutkimuskeskus (GTK), Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus (Luke), Maanmittauslaitos (MML), Suomen ympäristökeskus SYKE, Säteilyturvakeskus (STUK), Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Työterveyslaitos (TTL).

Lisätietoja Ilmatieteen laitoksen internetsivuilla

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
24.11.2017 klo 15:49