Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Tiloja palautetaan takaisin käyttöön ja selvitystyö jatkuu

Tiloja palautetaan takaisin käyttöön ja selvitystyö jatkuu

9.3.2016 klo 11:02
Tiedote

Säteilyturvakeskuksessa (STUK) 3.-4. maaliskuuta tehty  havainto radioaktiivisesta cesium-137:sta paikannettiin eilen illalla (8.3.) kiinteistön autotalliin ja osaan kellaritiloja, jossa STUK toimii. Kiinteistökompleksissa toimii myös radioaktiivisia pienjätteitä käsittelevä yritys.

Mittauksien perusteella tilat eristettiin, ja henkilöturvallisuus on varmistettu muun muassa kokokehon mittauksilla. STUKin  toiminta jatkuu normaalisti, tilojen aluerajaukset huomioiden. 

”STUK on tarkastanut omat lähteensä ja todennut, että säteily ei ole peräisin niistä. Sisäisen selvityksen kautta varmistimme myös, että emme ole käsitelleet tiloissamme tällaista säteilyä aiheuttavia näytteitä. Säteilyn alkuperän selvittäminen on tärkeää ja työmme jatkuu edelleen. Tällä hetkellä keskitymme myös palauttamaan STUKin tiloja takaisin käyttöön,” kertoo STUKin johtaja Tarja K. Ikäheimonen.  

Mitatut pitoisuudet ovat erittäin pieniä eivätkä ole terveydelle haitallisia. Varotoimenpiteenä STUK aloitti klo 10 kiinteistön lähialueiden säteilymittaukset, joiden tulokset valmistuvat klo 15 mennessä.

Lisätietoja:

Johtaja Tarja K. Ikäheimonen, puh. (09) 759 88 596
Viestintäpäällikkö Kaisa Raitio, puh. (09) 759 88 795

Säteily ympäristössä
Päivitetty
9.3.2016 klo 11:16