Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUKin raportit Olkiluoto 3:n, Hanhikivi 1:n ja ydinjätteen loppusijoituksen valvonnasta toukokuusta elokuun loppuun

STUKin raportit Olkiluoto 3:n, Hanhikivi 1:n ja ydinjätteen loppusijoituksen valvonnasta toukokuusta elokuun loppuun

1.10.2018 klo 14:33
Verkkouutinen

TVO:n ydinvoimalaitoksen kolmas laitosyksikkö ja käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos  Olkiluodossa Eurajoella sekä Pyhäjoen Hanhikivelle suunniteltu uusi ydinvoimalaitos etenevät kukin omaan tahtiinsa. STUKin kolmannesvuosiraportit kertovat, mitä STUK on projekteihin liittyen tehnyt ja havainnut tämän vuoden toukokuun alusta elokuun loppuun.

TVO ja Olkiluoto 3

Vuoden 2018 toisella kolmanneksella STUK tarkasti Teollisuuden Voiman (TVO) Olkiluodon kolmannen voimalaitosyksikön käyttölupadokumenttien päivityksiä. Käyttölupahakemuksen TVO jätti huhtikuussa 2016 ja on  sen jälkeen tehnyt dokumentteihin muutoksia muun muassa STUKin kommenttien ja koekäyttöjen tulosten perusteella. STUK tekee käyttölupahakemuksesta perusteellisen turvallisuusarvion. Ennen kuin TVO voi ladata laitoksen reaktoriin polttoainetta ensimmäisen kerran, se tarvitsee käyttöluvan valtioneuvostolta ja valtioneuvosto tarvitsee STUKin lausunnon ennen kuin se voi luvan antaa.

Lue kolmannesvuosiraportti

Fennovoima ja Hanhikivi 1

Vuoden 2018 toisella kolmanneksella STUK on seurannut niin Fennovoiman ja laitostoimittajan johtamisjärjestelmiin, laadunhallintaan ja turvallisuuskulttuuriin kuin suunnitellun laitoksen tekniikkaankin liittyvää työtä. Elokuussa 2018 Fennovoima ilmoitti toimittavansa suurimman osan Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitosyksikköä koskevista lupa-asiakirjoista STUKin käsittelyyn alkuvuodesta 2019 ja viimeisetkin asiakirjat heinäkuussa 2019. Aikataulu tarkoittaa sitä, että STUKin turvallisuusarvio valmistuisi vuonna 2020.

Lue kolmannesvuosiraportti

Posiva ja käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos

Posiva jatkaa Eurajoen Olkiluodossa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen louhimista ja STUK jatkaa työhön liittyvien toteutussuunnitelmien käsittelyä. Nykyisen aikataulun mukaan Posiva jättää laitoksen käyttölupahakemuksen vuonna 2020. Tänä vuonna Posiva on toimittanut loppusijoituslaitoksen käyttölupa-aineistoa STUKille esikäsittelyä varten. Tutustumalla aineistoon etukäteen pyritään sujuvoittamaan varsinaisen käyttölupa-aineiston käsittelyä.

Lue kolmannesvuosiraportti
 

Lisätietoja:
Säteilyturvakeskuksen mediapalvelu, puh. 010 85 04 761

Ydinturvallisuus
Päivitetty
1.10.2018 klo 20:45