Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUKin kansainvälisiä asiantuntijapalveluja hoitamaan perustetaan osakeyhtiö

STUKin kansainvälisiä asiantuntijapalveluja hoitamaan perustetaan osakeyhtiö

4.12.2015 klo 12:26
Verkkouutinen

Tasavallan presidentti vahvisti tänään 4.12. muutoksen Säteilyturvakeskuksesta (STUK) annettuun lakiin. Muutos mahdollistaa STUKin kansainvälisten säteily- ja ydinturvallisuutta koskevien asiantuntijapalvelujen myynnin ja markkinoinnin siirtämisen uuteen osakeyhtiöön. Laki astuu voimaan 1.1.2016.

STUKilla on vuosien ajalta hyviä kokemuksia kansainvälisistä palveluhankkeista. Tällä hetkellä STUKilla on käynnissä yhteistyöhankkeita muun muassa  Venäjän, Saudi-Arabian,  Armenian, Brasilian, Egyptin, Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa. STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana toteaa, että hankkeiden tavoitteena on parantaa niin kumppanimaiden kuin Suomenkin säteily- ja ydinturvallisuutta.  

”STUK saa hankkeista rahaa, jolla voi kehittää omaa toimintaansa. Hankkeet myös kouluttavat STUKin omia asiantuntijoita ja lisäävät sillä tavalla kotimaista alan osaamista”, toteaa pääjohtaja Tiippana.  

STUKin lisäksi perustettava yhtiö voi hyödyntää myös muita alan toimijoita. Siten Suomessa kehitettyä ja maailmalla tunnustusta saanutta osaamista säteily- ydinturvallisuudessa voidaan yhdistää entistä laajempiin hankkeisiin.  

Osakeyhtiön ja STUKin toiminta ja talous ovat selkeästi erillään ja riippumattomia toisistaan. Omistajaohjauksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoja:

Johtaja Hannu Koponen, puh. (09) 759 88 202

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
10.12.2015 klo 12:48