Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUK valvoo OL2:n korjaustöitä huoltoseisokin aikana

STUK valvoo OL2:n korjaustöitä huoltoseisokin aikana

26.1.2023 klo 12:34
Verkkouutinen

Teollisuuden Voima (TVO) kertoi tänään 26.1. pysäyttävänsä Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kakkosyksikön huoltoa varten perjantaina 27.1. iltapäivällä.
 
Huollon aikana TVO huoltaa liian hitaasti toimivan höyrylinjan eristysventtiilin.  TVO koesti venttiilin toiminnan 26.1. Koestuksessa havaittiin , että venttiilin sulkeutuminen kesti liian pitkään ja se on huollettava.
 
Höyrylinjojen eristysventtiilien nopea toiminta on tärkeätä turvallisuuden kannalta esimerkiksi onnettomuustilanteissa, joten niiden toimintaa koestetaan määräajoin. Venttiilien sulkeutumisajoille on asetettu rajat laitosyksikön turvallisuusteknisissä käyttöehdoissa. Niiden mukaan höyrylinja on suljettava, mikäli nämä rajat ylitetään. 26.1. tehdyn koestusten jälkeen kyseinen höyrylinja suljettiin. Voimalaitosyksikössä on neljä höyrylinjaa ja yhden linjan sulkemisen jälkeen laitoksen käyttöä voidaan jatkaa korkeintaan 70 prosentin teholla.
 
Venttiilin vaihtoa varten TVO kuitenkin ajaa laitoksen kylmäseisokkiin. TVO:n ilmoituksen mukaan perjantaina alkavan seisokin suunniteltu kesto on kaksi vuorokautta. STUK valvoo korjausseisokin aikana tehtäviä töitä laitospaikalla.
 

Ydinturvallisuus