Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUK valvoo etäältä ja läheltä, kun Olkiluoto 3 valmistautuu polttoaineen lataukseen

STUK valvoo etäältä ja läheltä, kun Olkiluoto 3 valmistautuu polttoaineen lataukseen

18.5.2020 klo 11:59
Verkkouutinen

Koronaviruksen vaikutukset näkyvät STUKin tavassa valvoa Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikköä. Tuore kolmannesvuosiraportti kertoo STUKin OL3:a koskevasta valvonnasta vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana.

Koronavirusepidemian aiheuttamien rajoitusten alettua STUKin tarkastajat ovat olleet pääasiassa etätöissä. Töiden järjestely ei ole supistanut valvontaohjelmaa tai vaikuttanut sen laatuun.

STUKin käyttämät järjestelyt ovat varmistaneet myös sen, että välttämätön valvonta ja tarkastukset laitospaikalla on pystytty tekemään. Laitospaikalla valvonnasta ovat huolehtineet tavanomaista enemmän Olkiluodossa normaalistikin työtä tekevät STUKin paikallistarkastajat.

TVO toimitti STUKille huhtikuussa OL3:n ydinpolttoaineen latauslupahakemuksen. Tällä hetkellä OL3-laitosyksiköllä on latausvalmiuden kannalta vielä useita kesken olevia asioita. TVO toteaa asian myös itse huhtikuussa jättämässään hakemuksessa.

Kun STUK on valvontansa perusteella todennut OL3-laitosyksikön sekä teknisen että organisaation valmiuden riittäväksi, se voi myöntää ydinpolttoaineen latausluvan.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Iiro Paajanen, p. 09 759 88 768
Mediapalvelu, p. 010 850 4761

Linkit:
Olkiluoto 3 - Rakentamisen aikainen valvonta tammikuun alusta huhtikuun loppuun 2020
Säteilyturvakeskus turvaa toimintansa koronaepidemian aikaan

Ydinturvallisuus
Päivitetty
18.5.2020 klo 12:16