Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUK valvoi, Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuollot päättyivät

STUK valvoi, Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuollot päättyivät

4.10.2021 klo 12:39
Tiedote

Fortum Power and Heat (Fortum) sai Loviisan ydinvoimalaitoksen tämän vuoden vuosihuollot päätökseen, kun laitoksen ykkösyksikkö aloitti sähköntuotannon huollon jälkeen 4.10. Vuosihuollot alkoivat 22.8. laitoksen kakkosyksikön huollolla.

Vuosihuoltoja oli valvomassa noin 30 Säteilyturvakeskuksen (STUK) asiantuntijaa. STUKin tehtävä on valvoa, että vuosihuoltotyöt tehdään säännösten mukaisesti.

Fortum teki ydinvoimalaitoksen kummallekin laitosyksikölle niin sanotun lyhyen vuosihuollon, jossa se vaihtoi osan reaktorien polttoaineesta tuoreeseen, huolehti tarpeellisista kunnostustöistä ja jatkoi laitoksen suojaus- ja automaatiojärjestelmien uusimista sekä muita pienempiä laitoksen turvallisuuden parantamiseen tähtääviä töitä.

Vuosihuollon aikana Fortum testasi myös laitoksen kakkosyksikön kaikki polttoaine-elementit. Viime keväänä laitos havaitsi pienen polttoainevuodon. Vuoto ei kuitenkaan vaikuttanut laitoksen turvallisuuteen, joten selvitykset voitiin tehdä vuosihuollon yhteydessä.  Testeissä vuoto löytyi ja polttoaine-elementti jossa se oli, vaihdettiin uuteen.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Tomi Koskiniemi, puh. (09) 759 88 642
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

 

Ydinturvallisuus