Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUK neuvoo mitä tehdä, jos kotona on liikaa radonia – webinaari 13.10. kello 18

STUK neuvoo mitä tehdä, jos kotona on liikaa radonia – webinaari 13.10. kello 18

8.10.2021 klo 10:30
Tiedote

Säteilyturvakeskus järjestää keskiviikkona 13.10. webinaarin, jossa voi kysellä ja keskustella radonista ja radonkorjauksista.

Radonkorjaus on helppoa ja edullista

Kodin sisäilman liiasta radonista pääsee eroon kohtuullisella vaivalla ja kohtuullisilla kustannuksilla.

Sisäilman radonin määrä selviää mittaamalla ja jos radonia on liikaa, kannattaa käydä toimeen radonpitoisuuden pienentämiseksi. Pitkäaikainen altistuminen radonille lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään Viime talvena Säteilyturvakeskuksen (STUK) mittauksissa löytyi 660 asuntoa, joissa olisi syytä vähentää sisäilman radonia.

”Saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta ei huolta. Jos radonpitoisuus on osoittautunut mittauksessa liian korkeaksi, on sen pienentämiseen olemassa helppoja ja toimivia tapoja”, rauhoittaa ylitarkastaja Olli Holmgren STUKista.

Holmgrenin mukaan tehokkaimmat korjausmenetelmät ovat radonimuri ja radonkaivo. Niillä on yleensä saatu radonpitoisuutta pienennettyä 70–90 prosenttia. ”Joissain tapauksissa riittävä parannus saadaan aikaan ihan vain ilmanvaihtoa parantamalla.”

Kysy, STUK vastaa verkossa

STUK järjestää keskiviikkona 13.10. kello 18 alkaen webinaarin, jossa Olli Holmgren neuvoo, millä keinoin radonpitoisuutta voidaan vähentää. Tilaisuus alkaa viidentoista minuutin esityksellä radonkorjauksista. Suurin osa ajasta on varattu keskustelulle ja osallistujien kysymyksiin vastaamiselle.

Tilaisuuteen voivat osallistua kaikki, radonkorjauksista kiinnostuneet.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 12.10. osoitteessa
https://www.lyyti.in/Skypeluento_radonkorjauksista_1074

​​​​​​​Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse linkki Skype-kokoukseen. Teknisten syiden vuoksi osallistujien määrä on rajattu 250:een.


Lisätietoja:
Ylitarkastaja Olli Holmgren, puh. (09) 759 88 555
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Radon
Päivitetty
8.10.2021 klo 10:58