Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null STUK ja Turkin viranomaiskollega TAEK allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

STUK ja Turkin viranomaiskollega TAEK allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

13.10.2015 klo 19:53
Verkkouutinen

Säteilyturvallisuuskeskus (STUK) ja Turkin ydinturvallisuusviranomainen TAEK allekirjoittivat 13.10.2015 kahdenkeskistä yhteistyötä tarkentavan sopimuksen. Tulevan kahden vuoden aikana viranomaiset vaihtavat suunniteltujen ja rakenteilla olevien ydinvoimalaitosten valvontakokemuksia. Neuvottelut kaupallisesta yhteistyösopimuksesta jatkuvat.

STUKin työ riippumattomana ja luotettavana turvallisuusviranomaisena tunnetaan kansainvälisesti. Useiden maiden viranomaiset hakevatkin oppia yhteistyösopimusten kautta. Tällä hetkellä STUK tekee vastaavaa kehitystyötä kahdenvälisesti Venäjällä ja Saudi-Arabiassa ja monenkeskisesti esimerkiksi Armeniassa, Brasiliassa, Egyptissä, Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Vietnamissa.

Turkki tarvitsee kumppania viranomaistoiminnan ja säännöstön kehittämiseen, sillä heillä on tavoitteena rakentaa Rosatomin AES-2006 ydinvoimalaitos Akkuyunin laitospaikalle. ”Neuvottelemme TAEKin kanssa siitä, voisimmeko aloittaa yhteistyön, jossa tuetaan sitä, että Turkkiin kehittyy osaava ja riippumaton ydinturvallisuusviranomainen. Nyt allekirjoittamamme sopimus uusien laitosten valvontakokemusten vaihdosta on tärkeä alku yhteistyölle”, STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana kertoo.

STUKin pääjohtaja on jäsenenä tasavallan presidentin mukana matkustaneessa yritysdelegaatiossa, joka vierailee Turkissa 12.–15.10.2015.

Lisätietoja:
Pääjohtaja Petteri Tiippana, puh. (09) 759 88 200
Viestintäpäällikkö Kaisa Raitio, puh. (09) 759 88 795

 

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
10.12.2015 klo 13:45