Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Säteilyturvakeskus aloittaa YT-neuvottelut lokakuussa

Säteilyturvakeskus aloittaa YT-neuvottelut lokakuussa

2.10.2014 klo 15:00
Tiedote

Säteilyturvakeskus (STUK) kutsuu henkilöstönsä edustajat yhteistoimintaneuvotteluun lokakuun 13. päivä. YT-neuvotteluihin ryhdytään, koska STUKin valtion budjetista saama vuosittainen rahoitus vähenee vuoden 2017 loppuun mennessä noin kolmella miljoonalla eurolla. Säästöjä ei pystytä tekemään ilman henkilöstön irtisanomisia.

STUKin saaman budjettirahoituksen leikkaus johtaa arvion mukaan enimmillään 30 virka- tai työsuhteen päättymiseen. STUKissa on tällä hetkellä 367 työntekijää. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 13.10.2014 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Leikkaukset ja henkilökunnan vähennystarpeet koskevat STUKin budjettirahoitteista toimintaa, erityisesti tutkimusta ja kehitystä. Ne eivät suoraan koske säteilyn käyttöön ja ydinvoimaan liittyvää valvontatyötä, jonka kustannukset laskutetaan valvottavilta.

STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana toteaa, että tutkimus- ja kehitystoiminta on osaltaan varmistanut STUKin osaamisen ja työkalut myös valvontatoiminnassa. Nyt tämän alan osaajia joudutaan irtisanomaan.  Tilanne ei ole suomalaisten turvallisuuden kannalta hyvä, etenkin kun säteilyn käyttö terveydenhuollossa lisääntyy ja Suomeen ollaan rakentamassa ja suunnittelemassa uusia ydinlaitoksia.

Lisätietoja:
Pääjohtaja Petteri Tiippana, puh. (09) 759 88 200

STUK
Päivitetty
10.12.2015 klo 16:25