Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Säteilyturvakeskuksen uuden toimitalon peruskivi muurattiin

Säteilyturvakeskuksen uuden toimitalon peruskivi muurattiin

15.9.2020 klo 16:46
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskuksen (STUK) uusi toimitalo nousee Vantaan Jokiniemeen. Rakennushankkeen peruskivi muurattiin 15.9.2020. Toimitalon on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2021-2022. Sen rakennuttamisesta vastaa Senaatti-kiinteistöt ja toteuttamisesta SRV.

STUKin tulevan toimitalon peruskivi muurattiin turvallisuudesta tarkasti huolta pitäen rakennuksen työmaalla Jokiniemessä 15.9.2020. Koronatilanteen vuoksi muuraus siirrettiin viime keväältä tähän syksyyn ja nyt muurausta pystyi seuraamaan myös etänä striimin kautta. Peruskiveen muurattiin paitsi perinteisesti päivän lehti ja kolikoita, myös STUKin toimintaa kuvaten muun muassa radonmittauspurkki. Uuden toimitilan laajuus on 12 700 bruttoneliömetriä ja kustannusarvio 46 milj. euroa.  

”Jokiniemen toimitalo tarjoaa STUKille toimivat tilat vaativaan toimisto- ja laboratoriotyöhön. Monipaikkaiseen työhön suunnitelluissa tiloissa pystymme myös viemään eteenpäin niitä uusia työn tekemisen tapoja, joita olemme kuluneen vuoden aikana joutuneet ja saaneet opetella”, toteaa STUKin hallintojohtaja Kaisa Koskinen. STUK muuttaa uusiin toimitiloihin kesällä 2022. 

Senaatti-kiinteistöjen mukaan rakennushanke on edennyt aikataulun mukaisesti. ”Yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa sekä muiden osapuolten kesken on ollut hyvää ja asiat ovat edenneet suunnitellusti”, kiittää Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamisryhmän päällikkö Matti-Pekka Jalonen.

Hankkeen toteuttaminen käynnistyi keväällä 2019 purkutöillä. Helmikuussa 2020 aloitettiin tontilla maanrakennus- sekä perustustyöt. Parhaillaan käynnissä ovat tutkimushallin raskasbetonivalut ja toimistorakennuksen betonielementtirungon asennuksessa ollaan jo puolivälissä. Seuraavaksi työmaalla käynnistyvät julkisivutyöt. Työmaalla työskentelee parhaillaan 50 henkeä, ja määrän odotetaan kolminkertaistuvan, kun edetään sisätyö- ja talotekniikkavaiheeseen.

”Säteilyturvakeskuksen hanke sisältää poikkeuksellisen vaativia laboratoriotiloja, mikä asettaa rakentamiselle korkeat vaatimukset. Hyödynnämme hankkeessa osaamistamme ja kokemusta vastaavanlaisista toimitiloista, joita olemme tehneet Senaatille aiemmin”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

STUKin hallintojohtaja Kaisa Koskinen pujotti peruskiveen muurattuun aikakapseliin mm. radonmittauspurkin

STUKin hallinto-osaston johtaja Kaisa Koskinen ja Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamisryhmän päällikkö Matti-Pekka Jalonen pujottivat peruskiveen sijoitettavaan aikakapseliin muun muassa radonmittauspurkin. Kuva: Karim Peltonen, STUK

Lisätietoja

Kaisa Koskinen, hallinto-osaston johtaja, Säteilyturvakeskus, puh. 09 759 88 322
Säteilyturvakeskuksen mediapalvelu, puh. 010 850 4761
Matti-Pekka Jalonen, rakennuttamisryhmän päällikkö, Senaatti-kiinteistöt, puh. 040 767 8707
Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 564 4105
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220

Säteilyturvakeskus