Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Säteily- ja ydinturvallisuuden säädökset löytyvät entistä helpommin

Säteily- ja ydinturvallisuuden säädökset löytyvät entistä helpommin

15.2.2017 klo 09:30
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskuksen (STUK) säädöskokoelma, Stuklex, näyttää uudelta. Sivuston uudistuksessa sen  ulkoasua ja tekniikkaa parannettiin ja palvelun käyttö esimerkiksi mobiililaitteilla on nyt entistä sujuvampaa.  Myös sivujen uusi osoite, www.stuklex.fi, on entistä osoitetta helpompi muistaa.

Stuklexiin on koottu STUKin toimialan keskeisiä säädöksiä. Uudistuksen jälkeen sivulta löytyvät myös STUKin määräykset sekä määräysten ja YVL-ohjeiden perustelumuistiot. Kaikki sisällöt ovat suomeksi ja osa sisällöistä on myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kaikille avoin ja maksuton Stuklex otettiin STUKin ja Edita Publishing Oy:n yhteistyönä käyttöön vuonna 2007. Uudistetun palvelun teknisestä toteutuksesta on vastannut Edita Publishing Oy, ja sitä ylläpitävät STUK ja Edita yhteistyössä. Edita tuottaa palveluun ajantasaisen kotimaisen lainsäädännön, EU-lainsäädännön ja erilaisia kansainvälisiä sopimuksia STUKin toimialalta.

”STUKilla on ollut käytössään jo 20 vuoden ajan toimialansa säädöskokoelma, ensin pelkkänä kirjasena, ja nyt lähes 10 vuoden ajan myös sähköisenä palveluna”, sanoo lakiasiainpäällikkö ja Stuklexin päätoimitaja Mari Andersin STUKista. ”Kun Stuklex aikoinaan perustettiin, oli itsestään selvää, että palvelu on avoin kaikille. Olennainen osa STUKin turvallisuustyötä on, että kaikki keskeiset säädökset ovat ajantasaisina vaivattomasti myös sidosryhmiemme saatavilla.”

 

Lisätietoja:

Linkki sivustolle: www.stuklex.fi

Lakiasiainpäällikkö Mari Andersin, puh. (09) 759 88 237
Tiedottaja Risto Isaksson, puh. (09) 759 88 208

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
14.3.2017 klo 08:06
Korjattu virheellinen linkki.