Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Olkiluoto 3 etenee kohti polttoaineen latausta – STUK arvioi valmiuden

Olkiluoto 3 etenee kohti polttoaineen latausta – STUK arvioi valmiuden

21.1.2021 klo 14:30
Tiedote

Säteilyturvakeskuksen (STUK) vuoden 2020 viimeinen kolmannesvuosiraportti Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) uuden voimalaitosyksikön, OL3:n valvonnasta on luettavissa STUKin nettisivulla.

TVO valmistelee laitosta parhaillaan polttoaineen latausta varten ja tarvitsee lataukseen STUKin luvan. Kolmannesvuosiraportti kertoo STUKin tekemistä havainnoita ja valvonnan kannalta keskeisistä asioista. Asioita on vielä kesken, ja niiden osalta STUK arvioi latausvalmiuden, kun TVO on osoittanut STUKille, kuinka ne ratkaistaan.

OL3:n valvonnan projektipäällikkö Essi Ahonen STUKista toteaa, että vaikka tarkastuksissa ja myös kolmannesvuosiraportissa kiinnitetäänkin huomiota moniin keskeneräisiin ja toimenpiteitä vaativiin asioihin, tilanne kaiken kaikkiaan on edennyt huomattavasti. ”Laitos saa latausluvan, kun kaikki on turvalliseksi todettu”, hän sanoo.

Pandemiatilanne vaikutti STUKin valvontaan myös vuoden lopussa. Tarkastajat olivat pääasiassa etätöissä ja laitospaikalla tehtävää valvontaa siirrettiin Olkiluodossa työskenteleville STUKin paikallistarkastajille.

Latausvalmiuden todentamisen kannalta välttämättömän laitospaikkavalvonnan ja tarkastukset STUK kuitenkin teki suunnitelmien mukaan. Etätyöratkaisut ja työntekijöiden huolellinen suojaaminen laitospaikalla tehtävissä tarkastuksissa tekivät sen mahdolliseksi.

Linkki kolmannesvuosiraporttiin

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Essi Ahonen, puh. 09 75988242
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Ydinturvallisuus
Päivitetty
21.1.2021 klo 14:40