Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Olkiluodossa alkoivat ydinvoimalaitoksen vuosihuollot

Olkiluodossa alkoivat ydinvoimalaitoksen vuosihuollot

3.5.2019 klo 09:00
Verkkouutinen

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) aloitti Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot 1. toukokuuta. Säteilyturvakeskuksen (STUK) tehtävä on valvoa, että työt tehdään vaatimusten mukaisesti. Vastuun vuosihuollosta, esimerkiksi siitä että huollon aikaisista töistä ei aiheudu säteilyvaaraa laitoksen työntekijöille eikä ympäristölle, kantaa TVO.

Vappuna alkanut Olkiluodon kakkosyksikön huoltoseisokki päättyy TVO:n suunnitelman mukaan  26. toukokuuta. Huollon aikana TVO vaihtaa normaaliin tapaan osan polttoaineesta tuoreeseen. Osa vaihdettavasta polttoaineesta on vioittunut ja vuotaa radioaktiivisia aineita reaktoriveteen. Vioittunut polttoaine ei aiheuta vaaraa ympäristölle.

Olkiluoto 2:lla tehdään myös reaktoripainesäiliön painekoe. STUK edellytti painelaitelainsäädännön mukaisen kokeen tekemistä Olkiluoto 1:n ja 2:n käyttölupahakemuksesta antamassaan lausunnossa. Olkiluoto 1:llä vastaava painekoe tehdään vuonna 2020.

Tänä vuonna laitoksen ykkösyksikön huoltoseisokissa tehdään normaali polttoaineen vaihto. Muita huoltotöitä tehdään vähemmän kuin kakkosyksiköllä. TVO:n suunnitelman mukaan ykkösyksikön huolto  alkaa 2. kesäkuuta ja päättyy 11. kesäkuuta.

Lisätietoja:
Toimistopäällikkö Simo Verta, puh. (09) 759 88 225

 

Ydinturvallisuus