Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot on tältä vuodelta valvottu

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot on tältä vuodelta valvottu

13.6.2022 klo 11:18
Verkkouutinen


Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Olkiluodon ydinvoimalaitoksen ykkös- ja kakkosyksikön vuosihuollot ovat tältä vuodelta ohi. Säteilyturvakeskus (STUK) valvoi vuosihuoltoja ja niiden valmisteluja.

TVO aloitti vuosihuollon laitoksen kakkosyksiköllä, jossa oli ohjelmassa polttoaineenvaihtoseisokki. Kakkosyksikön vuosihuolto alkoi 24.4 päättyi 3.5.
Ykkösyksikön huoltoseisokki oli pitempi, 8.5. –  10.6. Sen aikana TVO polttoaineenvaihdon lisäksi muun muassa uusi reaktorin jälkilämmönpoistojärjestelmän pumppuja ja venttiilejä, teki korjauksia merivesikanavaan ja paransi laitoksen turvallisuutta uusilla reaktorissa olevan veden pinnanmittausjärjestelyillä.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuoltoja valvomassa olleet noin 30 STUKin asiantuntijaa valvoivat, että työt tehtiin ydin- ja säteilyturvallisuutta noudattaen.

Vuosihuollot sujuivat molemmilla laitosyksiköillä turvallisesti ja TVO teki merkittävät huolto- ja modernisointityöt suunnitellusti. Vuosihuoltojen jälkeen STUK hyväksyi TVOn käynnistyslupahakemuksen.

Koronapandemian vaikutus vuosihuoltoihin oli huomattavasti kahta edellisvuotta vähäisempi. Tämä näkyi STUKin valvonnassa siten, että STUK teki suuremman osan tarkastuksista laitospaikalla. Edellisvuosien tapaan myös etäyhteyksiä hyödynnettiin valvontatyössä.

 

Ydinturvallisuus