Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Olkiluodon kolmosreaktorin valvonta siirtyi maaliskuussa uuteen vaiheeseen

Olkiluodon kolmosreaktorin valvonta siirtyi maaliskuussa uuteen vaiheeseen

20.5.2021 klo 11:41
Tiedote

Tuoreessa kolmannesvuosiraportissaan STUK kertoo, mitä Teollisuuden Voiman Olkiluodon kolmannen laitosyksikön valvonnassa tapahtui vuoden alusta huhtikuun loppuun.

STUK hyväksyi OL3:n latauslupahakemuksen 26. maaliskuuta. TVO aloitti polttoaineen latauksen seuraavana päivänä ja siinä vaiheessa päättyi rakentamisen aikaisen laitosprojektin valvonta ja STUK alkoi valvoa käytössä olevaa laitosta.

Projektipäällikkö Essi Vanhanen STUKista toteaa, että OL3 on nyt käyttöönottovaiheessa ja tilanne eroaa vielä laitoksen naapurissa olevien käyvien laitosten tilanteesta. Käyttöönotossa tehdään parhaillaan esikriittisyyskokeita, joiden jälkeen reaktori tehdään vasta ensimmäistä kertaa kriittiseksi, eli ydinreaktori käynnistetään.

Ennen latausluvan hyväksymistä STUK teki useita tarkastuksia. Niihin kuului myös latausvalmiuden todentamistarkastus. STUK tarkasti myös hätädieselgeneraattorien toiminnan ja että laitoksessa oli saatettu loppuun kaikki muutkin tarvittavat korjaukset.

STUKin tarkastajat ovat olleet alkuvuoden pääosin etätöissä, mutta OL3:n latausvalmiuden todentamisen kannalta tarvittava laitospaikkavalvonta ja tarkastukset on tehty suunnitelmien mukaisesti.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Essi Vanhanen, puh. (09) 759 88 242
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Ydinturvallisuus
Päivitetty
2.7.2021 klo 14:01