Sisältöjulkaisija

null Kannattaako solariumilla totuttaa ihoa aurinkoon palamisriskin vähentämiseksi ennen etelänmatkaa vai onko solariumista pikemminkin haittaa? Ihoni palaa herkästi.

Kannattaako solariumilla totuttaa ihoa aurinkoon palamisriskin vähentämiseksi ennen etelänmatkaa vai onko solariumista pikemminkin haittaa? Ihoni palaa herkästi.

12.8.2015 klo 15:24

Jälkimmäinen arvauksesi oli oikein, eli solariumista on oikeastaan pelkkää haittaa sinulle. Koska olet herkästi palavaa tyyppiä, et ehkä edes ruskettuisi solariumissa. Solarium antaa vain ruskean värin, mutta iho ei paksuunnu kuten luonnon auringossa, jolloin kehittynyt suoja on heikompi.

Rusketuksen antama suojavaikutus on muutenkin hyvin heikko, vastaa vain voiteiden suojakerrointa 2 - 4. Eli myös ruskettunut iho palaa. Sitä ei vaan helposti huomaa rusketuksen alta. Syntyneet vauriot kuitenkin ovat samat.

Varaa lomamatkalle mukaan riitävästi suojavoidetta, jonka suojakerroin on korkea, mielellään yli 30. Käytä kevyttä mutta peittävää vaatetusta säärien ja käsivarsien suojaamiseen. Muista kuitenkin, että osa UV-säteilystä pääsee myös kankaan läpi. Kasvot ja silmät on hyvä suojata lierihatulla ja aurinkolaseilla. Keskipäivällä kannattaa vetäytyä varjoon.

Solarium
Päivitetty
18.1.2021 klo 12:30