Tietoa STUKista Tietoa STUKista

Tietoa STUKista

Tietoa STUKista

Sisältöjulkaisija

null Olen ajatellut perustaa solariumstudion. Tarvitseeko siihen jonkun viranomaisen luvan? Mitä velvollisuuksia solariuminpitäjällä on? Onko laitteille ja käyttöohjeille olemassa jotain vaatimuksia?

Olen ajatellut perustaa solariumstudion. Tarvitseeko siihen jonkun viranomaisen luvan? Mitä velvollisuuksia solariuminpitäjällä on? Onko laitteille ja käyttöohjeille olemassa jotain vaatimuksia?

13.8.2015 klo 14:39

Solariumtoiminta ei vaadi lupaa, mutta ennen solariumtoiminnan aloittamista on siitä tehtävä ilmoitus kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Toiminnanharjoittaja (solariuminpitäjä) vastaa käytön turvallisuudesta. Laitteiden ja käyttöohjeiden on oltava vaatimustenmukaiset. Asiakkaat tulee myös opastaa laitteiden ja silmäsuojainten turvalliseen käyttöön. Heinäkuun 2015 alusta solariumpaikoissa pitää lisäksi olla nimetty vastuuhenkilö, joka valvoo, että alle 18-vuotiaat eivät käytä solariumia.

Vaatimukset on kerrottu tarkemmin STUKin ohjeessa ST 9.1 ”Solariumlaitteiden säteilyturvallisuusvaatimukset ja valvonta”. STUK ja kuntien terveystarkastajat valvovat solariumpaikkojen vaatimuksenmukaisuutta.

Lisätietoa: Solariumien valvonta, Solariumit
STUKin ohje ST 9.1: Solariumlaitteiden säteilyturvallisuusvaatimukset ja valvonta (pdf)

UV-säteily
Päivitetty
13.8.2015 klo 14:42