Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null MAP Medical Technologies sai säteilyturvallisuutta varmistavat järjestelmänsä kuntoon

MAP Medical Technologies sai säteilyturvallisuutta varmistavat järjestelmänsä kuntoon

12.2.2016 klo 12:36
Verkkouutinen

Radioaktiivisia aineita valmistava MAP Medical Technologies Oy on parantanut toimintansa säteilyturvallisuutta Säteilyturvakeskuksen (STUK) edellyttämällä tavalla. Yritys on ottanut annetussa määräajassa käyttöön vaatimusten mukaisen radioaktiivisten jodipäästöjen mittalaitteiston ja uudet aktiivihiilisuodattimet.

MAP Medical Technologies kehittää ja valmistaa lääketieteen ammattilaisten käyttöön esimerkiksi radioaktiivista jodia sisältäviä radiolääkkeitä ja -kemikaaleja, joita käytetään muun muassa kilpirauhassyövän hoitoon.

STUK ilmoitti elokuussa 2015 harkitsevansa MAP Medicalin Tikkakosken toimipisteen toiminnan keskeyttämistä, sillä yritys ei ollut useista kehotuksista huolimatta korjannut järjestelmää, joka mittaa ilmaan pääsevän radioaktiivisen jodin määriä, eikä suodatusjärjestelmän toimintakunnosta ollut varmuutta. Päästömittausten tarkoituksena on varmistua siitä, että yrityksen toiminnasta ei aiheudu ympäristön asukkaille säteilyaltistusta laitoksen normaalin toiminnan aikana ja että altistuksen suuruus voidaan määrittää mahdollisissa häiriötilanteissa.

Yritys on syksyn aikana raportoinut STUKille säännöllisesti korjaus- ja asennustöiden etenemisestä. Jodin poistoon tarkoitettu uusittu suodatinkokonaisuus on ollut käytössä syyskuusta alkaen ja uusi päästöjen mittalaitteisto asennettiin tammikuun 2016 alussa. Kevään ajan päästöjä vielä mitataan kahdella eri laitteistolla, sen varmistamiseksi, että mittaustulokset pitävät paikkansa.

Lisätietoja

Toimistopäällikkö Santtu Hellstén, puh. (09) 759 88 221
Tiedottaja Leena Hietanen, puh. (09) 759 88 215

STUKin verkkouutinen 24.9.2015: STUK valvoo MAP Medical Technologies Oy:n toimia päästömittausjärjestelmän parantamiseksi

STUKin verkkouutinen 11.8.2015: STUK harkitsee MAP Medical Technologies Oy:n toiminnan keskeyttämistä Tikkakoskella

Säteily työssä
Päivitetty
12.2.2016 klo 13:15
Lisätty linkit STUKin aikaisempiin verkkouutisiin.