Sisältöjulkaisija

null Luin sivuiltanne, että solariumissa on suositeltavaa käydä enintään kymmenen kertaa vuodessa. Jos solariumin käyttöaika on 15 minuuttia, ja itse käy vain 3-5 minuuttia kerrallaan, voiko solariumissa käydä niin monta kertaa kuin haluaa, kunhan ei ylitä sitä 150 minuuttia vuodessa (15 min x 10 kertaa = 150min)?

Luin sivuiltanne, että solariumissa on suositeltavaa käydä enintään kymmenen kertaa vuodessa. Jos solariumin käyttöaika on 15 minuuttia, ja itse käy vain 3-5 minuuttia kerrallaan, voiko solariumissa käydä niin monta kertaa kuin haluaa, kunhan ei ylitä sitä 150 minuuttia vuodessa (15 min x 10 kertaa = 150min)?

12.8.2015 klo 15:09

Riskiryhmiin kuuluvien (alle 18-vuotiaat, helposti auringossa palavat, huonosti ruskettuvat, jne.) ei tulisi käyttää lainkaan solariumia. Sivuillamme lukeva "rajoita solariumkäyntiesi määrä vuodessa 10 kertaan" ei ole suositus, vaan sillä on tarkoitus rajoittaa ei-riskiryhmiin kuuluvien solariumin käyttö mahdollisimman vähäiseen.

Ajan lisäksi säteilyn määrään vaikuttaa laitteen voimakkuus, jolloin eri laitteilla samassa ajassa voi saada hyvin erisuuruisen UV-säteilyannoksen. "Turvallista" aikaa/annosta ei siksi pystytä kertomaan.

Solariumien UV-säteilyä ei ole osoitettu vaarattomammaksi kuin  auringon UV-säteilyä. Monet UV-säteilyn haittavaikutuksista riippuvat koko elämän aikana saadusta säteilyannoksesta. Solariumin käyttö lisää vuosittain UV-säteilystä saatavaa annosta ja saattaa täten lisätä riskiä sairastua ihosyöpään.

UV-säteily
Päivitetty
12.8.2015 klo 15:10