Tietoa STUKista Tietoa STUKista

Tietoa STUKista

Tietoa STUKista

Sisältöjulkaisija

null Luin sivuiltanne, että solariumissa on suositeltavaa käydä enintään kymmenen kertaa vuodessa. Jos solariumin käyttöaika on 15 minuuttia, ja itse käy vain 3-5 minuuttia kerrallaan, voiko solariumissa käydä niin monta kertaa kuin haluaa, kunhan ei ylitä sitä 150 minuuttia vuodessa (15 min x 10 kertaa = 150min)?

Luin sivuiltanne, että solariumissa on suositeltavaa käydä enintään kymmenen kertaa vuodessa. Jos solariumin käyttöaika on 15 minuuttia, ja itse käy vain 3-5 minuuttia kerrallaan, voiko solariumissa käydä niin monta kertaa kuin haluaa, kunhan ei ylitä sitä 150 minuuttia vuodessa (15 min x 10 kertaa = 150min)?

12.8.2015 klo 15:09

Riskiryhmiin kuuluvien (alle 18-vuotiaat, helposti auringossa palavat, huonosti ruskettuvat, jne.) ei tulisi käyttää lainkaan solariumia. Sivuillamme lukeva "rajoita solariumkäyntiesi määrä vuodessa 10 kertaan" ei ole suositus, vaan sillä on tarkoitus rajoittaa ei-riskiryhmiin kuuluvien solariumin käyttö mahdollisimman vähäiseen.

Ajan lisäksi säteilyn määrään vaikuttaa laitteen voimakkuus, jolloin eri laitteilla samassa ajassa voi saada hyvin erisuuruisen UV-säteilyannoksen. "Turvallista" aikaa/annosta ei siksi pystytä kertomaan.

Solariumien UV-säteilyä ei ole osoitettu vaarattomammaksi kuin  auringon UV-säteilyä. Monet UV-säteilyn haittavaikutuksista riippuvat koko elämän aikana saadusta säteilyannoksesta. Solariumin käyttö lisää vuosittain UV-säteilystä saatavaa annosta ja saattaa täten lisätä riskiä sairastua ihosyöpään.

UV-säteily
Päivitetty
12.8.2015 klo 15:10