Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Jussi Heinosesta STUKin ydinjätteitä ja ydinmateriaaleja valvovan osaston johtaja

Jussi Heinosesta STUKin ydinjätteitä ja ydinmateriaaleja valvovan osaston johtaja

14.1.2016 klo 11:46
Tiedote

Materiaalitekniikan diplomi-insinööri Jussi Heinonen (38) on nimitetty STUKin Ydinjätteiden ja ydinmateriaalien valvonta -osaston johtajaksi vuoden 2016 alusta lähtien. Tehtävään määrääminen jatkuu vuoden 2017 loppuun.

Johtaja Jussi HeinonenHeinonen on työskennellyt STUKissa 13 vuotta. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän toimi Ydinjätelaitosten valvonta -toimiston päällikkönä vastuualueenaan ydinjätehuollon turvallisuuden valvonta ja erityisesti käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen liittyvät asiat.

Ydinjätteiden ja ydinmateriaalien valvonta -osaston päätehtävinä on valvoa ydinjätehuollon turvallisuutta, varmistaa, että ydinaineita ja -laitoksia sekä alan tekniikkaa käytetään vain rauhanomaisiin tarkoituksiin sekä ylläpitää ydinkoekiellon kansallista tietokeskusta.

Näihin tehtäviin liittyen osasto valvoo muun muassa käytetyn ydinpolttoaineen ja muun ydinjätteen käsittelyn ja loppusijoituksen sekä ydinlaitosten käytöstä poiston turvallisuutta. Se myös vastaa ydinmateriaalivalvonnasta sekä ydinjätteiden ja ydinmateriaalien kuljetusten valvonnasta.

Lisätietoja:
Johtaja Jussi Heinonen, puh. (09) 759 88 679
Tiedottaja Leena Hietanen, puh. (09) 759 88 215

Painokelpoiset kuvat voi ladata Flickristä

Säteilyturvakeskus
Päivitetty
15.1.2016 klo 16:52