Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Ilman radonia -kampanja: Edullinen radonmittaus Enontekiöllä, Humppilassa, Laitilassa ja Ruovedellä onnistuu vielä helmikuun ajan

Ilman radonia -kampanja: Edullinen radonmittaus Enontekiöllä, Humppilassa, Laitilassa ja Ruovedellä onnistuu vielä helmikuun ajan

16.2.2015 klo 10:00
Verkkouutinen

Reilussa 200 kampanja-alueen kodissa mittaus on jo aloitettu, mutta vielä ehtii mukaan!  Tilaus edulliseen kampanjahintaan on voimassa Enontekiöllä, Humppilassa, Laitilassa ja Ruovedellä helmikuun ajan. Tilaa asuntosi radonmittaus STUKin verkkokaupasta mahdollisimman nopeasti. Mittaaminen on helppoa ja radonkorjaamiseen löytyy keinot.

Radonin aiheuttama säteilyannos kertyy ihmiseen koko eliniän ajan. Tämän takia erityisesti lapsia kannattaa suojata turhalta radonilta. Radon on myös osa nykyään niin yleisiä sisäilmaongelmia. Jos asunnon osto tai myynti on ajankohtaista, on helpompaa, kun mittaustulokset ovat jo olemassa.

Radon on maaperässä syntyvä radioaktiivinen kaasu, joka nousee sisäilmaan erityisesti silloin, kun rakennuksia lämmitetään. Tästä syystä radonin mittauskausi on marras-huhtikuussa. Radon lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään, joten sen mittaaminen ja korjaaminen todella kannattaa. Kun tilaat asunnon radonmittauksen helmikuun aikana, saat sen kampanjahintaan Enontekiöllä, Humppilassa, Laitilassa ja Ruovedellä.

Tilaa edullinen radonmittaus, jos asut Ilman radonia -kampanjaan kuuluvassa kunnassa

Ilman radonia -kampanjaan valituissa kunnissa sisäilman radonpitoisuus on mitattu suhteellisen harvoista kodeista, vaikka radonpitoisuudet saattavat olla korkeita. Ennen kampanjan aloittamista alueilla oli mitattu sisäilman radonpitoisuus yhteensä noin 500 asunnossa. Enontekiöllä, Humppilassa ja Ruovedellä yli kolmasosassa mitatuista asunnoista oli radonkaasua enemmän kuin 200 becquereliä kuutiometrissä ilmaa (Bq/m³). Samoissa kunnissa reilussa viidenneksessä radonpitoisuus oli niin korkea, yli 400 Bq/m³, että asuntoihin suositeltiin radonkorjausta.

Kampanjahintaan radonmittaus maksaa vain 40,18 euroa purkki. Mittauksen normaali verkkokauppahinta on 53,20 euroa purkki. Ilman radonia -kampanjaan varatut 200 ilmaista purkkia tilattiin nopeasti. Humppilalaiset tilasivat 80 mittausta ja toiseksi eniten purkkeja meni Enontekiölle eli 73 kotiin. Ruovedelle toimitettiin 35 ja Laitilaan 12 radonpurkkia eli Ruovedellä ja Laitilassa radonin mittauksesta innostuttiin vähemmän kuin kahdessa muussa kampanjakunnassa.

Mittauksen voi tilata STUKin verkkokaupasta verkkokauppa.stuk.fi. Merkitse tilaukseen kampanjakoodi 2121. Hinta sisältää mittauspurkin, purkin analysoinnin sekä tuloskirjeen. Luotettavan tuloksen saamiseksi radonmittaus kannattaa tehdä kahdella mittauspurkilla. Pienissä asunnoissa mittaukseen riittää yksi purkki. Jos käytössä ei ole nettiyhteyttä, radonpurkit voi tilata myös puhelimitse virka-aikaan (09) 759 88 552 / Jaana Joenvuori.

Hyödyllisiä linkkejä, joista lisää radontietoa

Lisää tietoa radonista, sen terveysvaikutuksista sekä radonmittauksista ja -korjauksista:

Radonpitoisuudet postinumeroalueittain
Ilman radonia -kampanjan sivut

Lisää tietoa radonista, sen terveysvaikutuksista sekä radonmittauksista ja -korjauksista.

Radonpitoisuudet postinumeroalueittain
Ilman radonia -kampanjan sivut: Enontekiö, Humppila, Laitila ja Ruovesi

Lisätietoja:
Tutkija Olli Holmgren, puh. (09) 759 88 555
Tiedottaja Hilkka Karvinen, puh. (09) 759 88 478

Radon
Päivitetty
10.12.2015 klo 13:49