Ajankohtaista Ajankohtaista
Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Fortum korjasi hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputkistot vuosihuollon aikana

Fortum korjasi hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputkistot vuosihuollon aikana

13.9.2019 klo 11:41
Verkkouutinen

Säteilyturvakeskus antoi torstaina 12.9. ydinvoimayhtiö Fortumille luvan käynnistää Loviisan ydinvoimalaitoksen kakkosyksikkö vuosihuollon jälkeen. Muiden vuosihuoltotöiden ja polttoaineenvaihdon lisäksi voimayhtiö korjasi hätädieselgeneraattoreiden jäähdytysputkistoja.

Fortum havaitsi aiemmin kesällä tekemissään hätädieselgeneraattorien koekäytöissä  vuotoja yhden dieselgeneraattorin jäähdytysputkistossa. Vuosihuollon aikana tehtyjen tarkastusten jälkeen yhtiö totesi, että putket piti vaihtaa kahteen kakkosyksikön neljästä hätädieselgeneraattorista. Koestuksissa ja tarkastuksissa kahden muun generaattorin jäähdytysputkistoissa ei havaittu vikoja.

STUK tarkasti ja hyväksyi tehdyt korjaussuunnitelmat ja itse korjaukset ennen käynnistysluvan antamista. STUK myös seurasi dieselgeneraattoreiden käyttöönottokokeita paikan päällä.

Putket, joissa ongelmia havaittiin, oli asennettu laitoksen kakkosyksikölle viime vuoden vuosihuollossa. Tänä vuonna Fortumin oli tarkoitus tehdä samanlainen muutos myös ykkösyksikön hätädieselgeneraattoreihin. Havaittujen vikojen takia voimayhtiö päätti siirtää muutokset ensi vuoden vuosihuoltoon. STUK tarkasti Fortumin tekemän suunnitelman ja hyväksyi sen tarkastuksen jälkeen.

Fortum aloitti Loviisan ydinvoimalaitoksen ykkösyksikön vuosihuollon viime viikonlopun aikana.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tomi Koskiniemi, puh. (09) 759 88 642
Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Ydinturvallisuus
Päivitetty
30.11.2020 klo 14:04