Ilman radonia -kampanja Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessa järjestettävän Ilman radonia -kampanjan tarkoituksena on löytää asunnot, joiden sisäilmassa on liikaa radioaktiivista radonia. Kampanjan päätavoitteena on radonin aiheuttamien keuhkosyöpien vähentäminen.

Tilaa mittaus!

Voit tilata radonmittauksen RadonFix Suomelta, Suomen radonhallinnasta tai Säteilyturvakeskuksesta.

Säteilyturvakeskuksen verkkokaupasta Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisen, Lopin, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän asukkaat voivat tilata radonmittauksen kampanjatarjouksena alennettuun hintaan 43,40 € / purkki. STUKin normaali verkkokauppahinta on 57,04 € / purkki. Verkkokaupan tilaukseen tulee laittaa kampanjakoodi 2123 ja mittauspaikan postinumero, jonka on oltava kampanja-alueella.

Kampanjatarjous on voimassa 31.1.2017 saakka. Tarjous on rajattu 5000 mittauspurkkiin.

Tilaus STUKin verkkokaupasta

Toimi näin:

  • Napauta Asunnon radonmittaus -kohdassa Osta-painiketta.
  • Kampanjakoodin ja postinumeron pääset syöttämään tilaukseen, kun teet Kampanjakoodi-kohdassa valinnan Käytän kampanjakoodia.
  • Täytä lomakkeen muut tiedot ja siirry esikatseluun ja maksamiseen.

Mittaaminen on helppoa

Voit mitata radonpitoisuuden sijoittamalla pienen mittauspurkin kotiisi kahdeksi kuukaudeksi. Mittauksen päätteeksi purkki palautetaan palveluntuottajalle, joka kertoo, onko radonia sisäilmassa liikaa.

Luotettavan tuloksen saamiseksi radonmittaus kannattaa tehdä kahdella purkilla, mutta pienessä asunnossa yksi riittää.

Radonpitoisuutta voidaan alentaa kohtuullisin kustannuksin

Asunnon radonpitoisuutta voidaan alentaa tehokkaasti ja kohtuullisin kustannuksin. Radonimuri, radonkaivo, vuotoreittien tiivistäminen ja ilmanvaihdon tehostaminen ovat keinoja, jotka pienentävät radonpitoisuutta tehokkaasti. Radonkorjauksesta aiheutuvat kulut oikeuttavat työn osalta kotitalousvähennykseen.

Kampanjan järjestävät Säteilyturvakeskus (STUK), Hämeenlinnan kaupunki, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä. 
Jaa tämä sivu